Kijkcijfers donderdag 2 mei 2024

De TV van gisteren: Kijkers maken gehakt van Deze Week in de Reclame

3 mei 2024 08:45 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Dolf Jansen zal de komende weken flink zijn best moeten doen om de kijkers nog voor zich te winnen met zijn nieuwe komische panelshow Deze Week in de Reclame. Het oordeel na de eerste aflevering is namelijk verre van positief.

De kijkcijfers vallen dan ook wat tegen: 438.000 mensen stemden erop af.

Deze Week in de Reclame

Als ware opvolger van Dit Was het Nieuws was donderdag Deze Week in de Reclame te zien. In deze zevendelige komische panelshow onderzoekt de cabaretier samen met diverse bekende Nederlanders wekelijks hoe reclame ons dagelijks leven probeert te verleiden. Dat klinkt misschien prima, maar de kijkers zijn het daar voorlopig nog niet mee eens. Online is er dan ook nauwelijks een positief geluid te horen.

Secret Duets

Ondertussen sloot RTL4 het huidige seizoen van Secret Duets af onder toeziend oog van 650.000 kijkers. In deze aflevering draaide het natuurlijk wederom om de vraag met wie panelleden Soy Kroon, Lisa Loeb, Dave von Raven en Brigitte Heitzer een duet zongen. Maar de kijkers hadden toch vooral oog voor hele andere zaken. Zij gingen vooral los over hoe vaak Lisa Loeb het had over haar zwangerschap.

Grappig detail: Lisa beviel al op 3 februari van dit jaar. De opnames van Secret Duets waren dan ook duidelijk al even geleden.

De Bauers - 20 jaar Later

Dat de kijkcijfers van Deze Week in de Reclame uiteindelijk toch nog boven die 400.000 kijkers zijn gekomen, heeft ook te maken met de kijkcijferkoning van dit moment: Frans Bauer. De nieuwste aflevering van zijn AVROTROS-realityserie De Bauers - 20 Jaar Later wist deze week weer bijna 1,3 miljoen kijkers te trekken.

Verder zapten donderdag 462.000 kijkers over naar RTL5 voor De Augurkenkoning en was Pointer goed voor 237.000 kijkers. Bij Talpa maken ze zich ondertussen ongetwijfeld zorgen over de populariteit van Het Jachtseizoen, waarvan de tweede aflevering met Tim en Tom Coronel 406.000 kijkers wist te boeien.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over