Divorce absolute winnaar op primetime

Het succes van Divorce blijft aanhouden. Met bijna 2 miljoen kijkers is de RTL 4 dramaserie het bestbekeken programma op primetime. 

Divorce wist de slag om de gunst van de kijker overtuigend te winnen. Het meest bekeken alternatief was kennisquiz Een Tegen 100, maar presentatrice Caroline Tensen moest met 1.6 miljoen kijkers genoegen nemen.  

Rapport Voor Mijn Ouders scoort lager

Het 20.00 Uur Journaal was met een kleine 2.5 miljoen kijkers heer en meester, maar daarna verloor Rob Kamphues het van zijn RTL-collega John van den Heuvel. Een ruime 1.4 miljoen mensen zagen hoe Van den Heuvel ouders met hun kinderen probeerde te herenigen in Ontvoerd, terwijl Robs' Rapport Voor Mijn Ouders slechts een miljoen scoorde. Doorgaans weet de reeks 1.2 tot 1.5 miljoen mensen te boeien. 

Carlo & Irene profiteren van de regen

Het wisselvallige weer viel bij lang niet iedereen in de smaak, maar de buien hebben Carlo Boszhard en Irene Moors geen windeieren gelegd. Maar liefst 744.000 mensen bleven thuis voor Life4you, waar ze onder meer vermaakt werden door de Toppers, zangtalentje Amira en oud-Baywatch ster Jeremy Jackson. Een week eerder, toen de zon scheen, was het programma goed voor 526.000 kijkers. 

Buitenhof met Van Rompuy meest besproken

Opvallend genoeg werd er op Twitter het meest gesproken over de uitzending van Buitenhof. Met nog anderhalve week te gaan tot de Europese verkiezingen ontving Pieter Jan Hagens de schrijver Arnon Grunberg én voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy. Een echt debat werd het niet, want beide partijen bleken verrassend pro-Europa. Dit tot verbazing en frustratie van velen, het leidde tot ruim 1500 tweets.

Ook was er kritiek op de manier waarop Grunberg en Van Rompuy hun punt probeerden te maken.

Uiteindelijk vatte journaliste Wouke van Scherrenburg, niet bepaald een onbekende op het Binnenhof, de Buitenhof uitzending passend samen.

Gelukkig was er aan het eind van de dag dankzij Divorce toch nog wat te lachen, zo bleek uit de bijna 700 tweets.

 

Reageren