Kijkcijfers zaterdag 18 maart 2023

De TV van gisteren: dramatische terugkeer voor Marble Mania

Eergisteren 09:05 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Wessel de Groot
Marble Mania is terug, maar het derde seizoen van de ooit zo succesvolle knikkershow levert SBS6 de slechtst scorende seizoensstart van het programma tot nu toe op. Het programma trok slechts 576.000 kijkers. Opnieuw een kijkcijfernachtmerrie voor John de Mols Talpa.

Het eerste seizoen van Marble Mania, waarin BN'ers spectaculaire knikkerbanen trotseren onder presentatie van Winston Gerschtanowitz, scoorde met gemak boven het miljoen. De tweede reeks kwam daar iets onder, maar startte alsnog redelijk met 972.000 kijkers. Nou is Talpa inmiddels wel wat kijkcijferflops gewend, met Avastars als meest recente, maar helaas kan John de Mol Marble Mania daar nu bij optellen. 567.000 kijkers is voor Talpa-termen nog niet eens het allerslechtst, maar vergeleken met wat het ooit was, is het natuurlijk om te huilen. Kijkers ergerden zich in de aflevering van zaterdagavond, waarin Wolter Kroes, Frans Duijts en Thomas Berge het tegen elkaar opnamen, aan het hysterische geschreeuw van de volkszangers.

Freeks Saturday Night Safari

Een hard gelag voor NPO 1. Met het einde van Wie is de Mol? trekt de nieuwe primetime invulling van de zaterdagavond bij lange na niet het miljoenenpubliek van de afgelopen weken. Freeks Saturday Night Safari moet het doen met 788.000 kijkers en veelal negatieve recensies. Kijkers vragen zich hardop af of de 'infantiele' versie van Waku Waku verkeerd geprogrammeerd is. Tv-quiz The Connection, die na Freeks zaterdagavondshow geprogrammeerd is, behaalde 937.000 kijkers. 

Weet ik veel

RTL 4 profiteert van de kijkers die nu ook van NPO 1 weglopen. Weet ik veel was zaterdagavond goed voor 1.261.000 kijkers en is daarmee het best bekeken programma van de dag, op het Achtuurjournaal na. MAFS-expert Eveline Stallaart, actrice Jasmine Sendar en presentator Valerio Zeno namen het in de kennisquiz op tegen de studenten in de studio. 

Humberto en Verborgen Verleden

Na Weet ik veel is Humberto Op Zaterdag, dat binnenkort stopt, goed voor 739.000 kijkers op RTL 4. Iets beter dan Verborgen Verleden met ditmaal sportpresentatrice Dione de Graaff op NPO 1 (686.000 kijkers). 

Meer over