EN ISRAËL WINNEN

Drie miljoen mensen zien Waylon achttiende worden

13 mei 2018 08:57 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Thomas Hanses
In totaal hebben 3 miljoen mensen zaterdagavond via NPO 1 gekeken naar het Eurovisie Songfestival. Zij zagen dat de Nederlandse inzending Waylon genoegen moest nemen met de 18e plaats en dat Israël er met de overwinning vandoor ging.
De top drie werd compleet gemaakt door Cyprus en Oostenrijk. De rode lantaarn ging naar Portugal. Er werd tijdens de uitzending uiteraard weer volop getwitterd. Zo kon iedereen zijn of haar commentaar geven bij de beelden. Het ging uiteraard weer over van alles en nog wat, ook over een onbekende figuur die tijdens het optreden van het Verenigd Koninkrijk het podium op kwam en de microfoon afpakte.

Op weg naar het Songfestival

Voorafgaand aan het songfestival, werd het programma Op weg naar het songfestival uitgezonden. Tijdens dit NPO 1-programma konden de kijkers alvast warmdraaien. Bekende Nederlanders blikten in het programma vooruit op het liedjesfestijn en bespraken de kanshebbers. In totaal schakelden al 1.4 miljoen mensen in op deze voorbeschouwing.

En verder…

Omdat er zoveel mensen naar het songfestival keken, bleef er natuurlijk weinig over voor de andere programma's. Kassa kreeg het nog wel voor elkaar om boven de miljoen kijkers te trekken, maar die stonden ook voor het festival geprogrammeerd op NPO 1. Op SBS 6 kwam Naar met bed Irene niet verder dan 192.000 kijkers en op RTL 4 moest Professor Nicolai en Dr. Beckand het doen met 367.000 kijkers.

Meer over