DE KIJKCIJFERS VAN VRIJDAG 27 MAART

DWDD sluit af met 3.1 miljoen kijkers

28 maart 2020 08:54 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Benjamin Kamps
Het was een historisch moment in de Nederlandse televisiegeschiedenis vrijdagavond. De laatste aflevering van De wereld draait door was op de buis. En die werd goed bekeken.
In totaal keken 3.1 miljoen mensen naar het afscheid van DWDD. Presentator Matthijs van Nieuwkerk zat samen met zijn vriend en tafelheer Marc-Marie Huijbregts aan tafel om terug te blikken op vijftien jaar DWDD. Er kwamen veel oude fragmenten voorbij, maar er waren ook artiesten in de studio die muziek maakten voor Matthijs. En zo eindigde het:

Jinek en Op1

Uiteraard werd er ook weer volop gekeken naar de andere talkshows die vrijdag op televisie waren. Deze stonden weer helemaal in het teken van het coronavirus. Naar Op 1 van NPO 1 keken 1.23 miljoen mensen. Voor Jinek waren dat er net iets minder, namelijk 1.15 miljoen. Ook Veronica Inside is momenteel een soort algemene talkshow, omdat er niet gevoetbald wordt. Daar keken 561.000 mensen naar. 

Lees ook:

Bedankt Matthijs!

The Voice Kids

RTL 4 scoorde vrijdagavond met The Voice Kids. Met de kinderversie van de talentenjacht heeft de zender goud in handen, zo bleek ook nu weer. In totaal stemden 1.7 miljoen mensen af op de muziekshow, waarin weer prachtige liedjes ten gehore werden gebracht. SBS 6 deed het wat minder. Het best bekeken programma van die zender is Wie het laatst lacht met 681.000 kijkers. Lingo trok er 535.000.

NPO 1 scoort

NPO 1 nam vrijdagavond afscheid van het kijkcijferkanon DWDD, maar uiteraard heeft de zender nog voldoende in huis om de kijkers naar de zender toe te trekken. Zo was Flikken Maastricht goed voor 1.69 miljoen kijkers. Ook Het gesprek met de minister president werd heel goed bekeken. Daarin ging het uiteraard over de coronacrisis. Er keken 1.72 miljoen mensen.

Meer over