Ophef

Edson da Graça presentator van taboedoorbrekend Gewoon Bloot

6 maart 2021 09:01 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Laura Oldenbroek

Edson da Graça maakt voor de NTR een kinderprogramma met blote mensen. In Gewoon Bloot mogen kinderen onder leiding van de presentator volwassenen het hemd van het lijf vragen als ze naakt voor hen staan.

De makers hopen met Gewoon Bloot een taboe te doorbreken. Zij willen laten zien dat ieder lichaam uniek is en geaccepteerd dient te worden, omdat er niet één perfect lichaam bestaat. Deelnemer Gerben Bakker heeft zich vol goede bedoelingen opgegeven voor het programma. “Door dit programma leren kinderen dat ze vragen over hun lichaam mogen stellen”, zegt hij tegen Radio 1.

Ophef

Toch is er ook al de nodige ophef ontstaan over Gewoon Bloot. Zo uit de politiek haar ongenoegen over het format. De SGP reageert op Twitter vol ongeloof en is van plan Kamervragen te stellen. “Wat een walgelijk programma bij de NPO. Kinderen vragen laten stellen aan poedelnaakte mensen. Dit is schennis van de eerbaarheid en in strijd met de goede zeden. SGP stelt schriftelijke Kamervragen. Laten we hier heel snel mee stoppen!” 

Gewoon Bloot is op 21 maart voor het eerst te zien bij de NTR op NPO Zapp. Gewoon Bloot bestaat uit 8 afleveringen van 15 minuten en is rond de klok van 19.20 uur te zien.

Meer over