Kijkcijfers 1 maart 2024

De TV van gisteren: Een Huis Vol Emigreert blijft De Verraders de baas

2 maart 2024 09:41 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© KRO-NCRV
Zolang Flikken Maastricht op tv is, lijkt dat de gedoodverfde winnaar te zijn qua kijkcijfers. Interessanter is de strijd tussen het internationaal verkochte De Verraders en de spin-off van de Nederlandse realitysuccesserie Een Huis Vol. Daarin is een duidelijke winnaar, wat een hard gelag moet zijn voor RTL.

NPO 1 zit de komende weken gebakken met de succesvolle Een Huis Vol-spin-off van KRO-NCRV: Een Huis Vol Emigreert. De familie Jelies die naar Spanje en de familie Kraan die naar Luxemburg emigreren leveren dankbare tv op voor de fans. De aflevering van gisteren trok 982.000 kijkers. 

Een Huis Vol Emigreert

Het valt kijkers van Een Huis Vol Emigreert op dat de stemming bij de familie Jelies beter is dan die bij de familie Kraan. Vooral moeder Linda lijkt nog even flink te moeten aarden.

De Verraders 

Zo succesvol als De Verraders met BN'ers is, zo matig zijn de kijkcijfers voor de versie met onbekenden - en die blijven maar dalen. Waar het programma drie weken geleden met meer dan 1 miljoen kijkers aftrapte, bleven daar de volgende afleveringen niet meer dan 736.000 kijkers van over. Gisteravond trok de show nog maar 681.000 kijkers naar RTL 4. En dat terwijl er aan sluw gekonkel en verhitte discussies aan de ronde tafel ook in deze reeks geen gebrek is. 

RTL Boulevard

De uitspraak in de smaadzaak tegen Maxime Meiland, Thijs Römer die zijn hoger beroep intrekt en een maand de cel in gaat: er was voor het oog van 1.152.000 kijkers genoeg te bespreken in RTL Boulevard. Dat levert het showbizzprogramma de vierde plek op in de kijkcijfer top 25, op het Achtuurjournaal (1.676.000 kijkers), Flikken Maastricht (1.305.000 kijkers) en het RTL Nieuws om 19.30 uur (1.202.000 kijkers) na. 

Vandaag Inside en Sophie & Jeroen 

Van de talkshows ging Vandaag Inside er weer met het goud vandoor: 952.000 kijkers zagen hoe Hélène Hendriks de discussie over zwangerschapsdiscriminatie aanging met Johan Derksen. Sophie & Jeroen wist onder presentatie van Sophie Hilbrand met 696.000 kijkers beter te scoren dan De Verraders. Op1 trok 645.000 kijkers. Na het al mager bekeken De Verraders bleef er helaas nog minder over voor Humberto: slechts 462.000 kijkers zagen onder anderen Rico Verhoeven aanschuiven.  

*De kijkcijfers in dit artikel komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over