Kijkcijfers vrijdag 7 april 2023

De TV van gisteren: 935.000 kijkers voor eerste extra lange Vandaag Inside

8 april 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© William Rutten
Een verademing voor Talpa. Na wekenlang kijkcijferhorror op de vrijdagavond door Avastars, scoort de eerste lange vrijdagavondshow van Vandaag Inside 935.000 kijkers op SBS6. Maar langer betekent volgens critici niet per se beter.

Vandaag Inside heeft sinds gisteren elke vrijdag een extra lange uitzending. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen hebben aan het eind van de week voortaan anderhalf uur in plaats van één uur om op te vullen. Hoe ze dat de eerste keer aanpakken, valt niet bij alle kijkers in de smaak. Sommige kijkers beklagen zich over de herhalingen en extra reclameblokken. "Dit half uur extra heeft geen enkele toegevoegde waarde", klinkt het onder meer. Er werd wel gesmuld van Johan Derksen, die een rol speelt in de nieuwe videoclip én het Ahoy-concert van John de Bever.

HLF8

Op de vroege avond van SBS6 presenteerde Johnny de Mol de allerlaatste aflevering van HLF8. 386.000 kijkers zagen hoe hij emotioneel afscheid nam van zijn talkshow, dat slechts anderhalf jaar het levenslicht zag. Een kijkcijferaantal dat John de Mol niet per se van gedachten zal doen veranderen over zijn keuze om de stekker eruit te trekken. Onder anderen BBB-leider Caroline van der Plas werd van stal gehaald voor het slot van de talkshow. Net als vertrouwde HLF8-gezichten Heleen van Royen, Filemon Wesselink, Merel Ek en Fred Teeven. Hélène Hendriks was de grote afwezige tijdens het afscheid, waarin werd teruggeblikt op de hoogte- en dieptepunten.

De Verraders

Een spraakmakende tv-avond op SBS6 dus, maar niks is opgewassen tegen Flikken Maastricht op NPO 1 (1.403.000 kijkers). Ook Astrid Joosten met 2 voor 12 (1.286.000 kijkers) blijft onverslaanbaar op NPO 2. Ook RTL 4 zit elke vrijdagavond goed met De Verraders, dat dit keer 1.170.000 kijkers trok. 

Op1 en Beau 

Van de talkshows gaat Op1 er met de winst vandoor met 739.000 kijkers. Beau was goed voor 705.000 kijkers op RTL 4. Khalid & Sophie scoorden op de vroege avond van NPO 1 663.000 kijkers. 

Meer over