Kijkcijfers zondag 31 maart 2024

De TV van gisteren: 1,3 miljoen kijkers zien 'eindelijk weer een leuke thuiswinnaar' in Miljoenenjacht

1 april 2024 10:16 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Screenshot Miljoenenjacht (Talpa)
Met 1.352.000 kijkers voor Miljoenenjacht zat SBS6 gebakken op Eerste Paasdag. Veel kijkers waren natuurlijk nieuwsgierig naar de thuiswinnaar deze keer, na de eerdere twee teleurstellingen voor Winston Gerschtanowitz.

Mocht je het gemist hebben: Winston stond twee weken geleden live in Miljoenenjacht voor een dichte deur. De thuiswinnaars gaven niet, eh, thuis en bleken de boel achteraf niet te vertrouwen. Vorige week ging het weer mis: toen waren de thuiswinnaars wel thuis, maar wilden ze Winston niet binnenlaten - en dat levert natuurlijk geen leuke tv op. Gelukkig waren de thuiswinnaars van Eerste Paasdag wel in de zevende hemel met de komst van Winston. Hij mocht ze het door de kandidaat in de studio gewonnen 99.000 euro uitreiken en daar waren ze dolblij mee. Kijkers genoten mee van dit warme welkom voor Winston.

Jan Slagter en Angela de Jong bij Renze

Bij Renze (697.000 kijkers) op RTL 4 ging het er ondertussen wat minder gezellig aan toe. Jan Slagter sprak Angela de Jong aan de talkshowtafel aan op haar column over Tom Egbers. Hierin pende de AD-columniste dat Tom bewust in een bruin pak zou zijn verschenen bij het kort geding tegen de NOS. Daar gaf ze bij Renze tekst en uitleg over, maar Jan moest er niets van hebben. "Dat je zegt: 'Dit was een toneelstukje dat ze hebben opgevoerd, dit was precies zoals het moest zijn en hij heeft bewust een bruin jasje aangedaan', dat vind ik zó ver gaan", beet hij haar toe. "Dan zeg jij dus eigenlijk dat hoe Tom keek en dat ze hun handen goed vasthielden, dat dat een toneelstukje was, terwijl je ook weet dat Tom een hartinfarct heeft gehad. Was dat dan ook een toneelstukje?" Kijkers reageerden verdeeld op deze discussie.  

De Oranjezondag

De kijkcijfers voor Hélène Hendriks en haar De Oranjezondag duiken onder de 1 miljoen: 976.000 kijkers zagen het programma na de geleverde kritiek over de 'joligheid' van haar Vandaag Inside-collega's. Er klonken juist positieve geluiden onder kijkers.

De kijkcijfers uit dit artikel komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over