Expeditie Robinson: favoriet Hans Ubbink ligt er uit!

Langzaam maar zeker komt de zinderende finale van Expeditie Robinson dichterbij. Gisteren moest Hans Ubbink, een van de favorieten, het eiland verlaten. Hij werd slachtoffer van de dames.

Tijdens de strijd op het tropische eiland werd Hans Ubbink door velen getipt als een van de kandidaten voor de titel 'Robinson 2013', maar het mocht niet zo zijn. Gisteravond moest de modeontwerper het spel en het eiland verlaten.

De dames zijn vaak slimmer in de RTL 5-hit en ook gisteren was dat het geval. Anna-Alicia Sklias, Zimra Geurts en Geraldine Kemper sloegen de handen in elkaar. Zij vonden Hans Ubbink veel te sterk voor de finale, dus moest hij nu het veld al ruimen. Samen waren ze hem te slim af.

Op zijn beurt was Hans Ubbink niet handig genoeg om zelf een complot te smeden: "Ik vind het jammer dat het zo moet. Ik vind het pijnlijk dat het hier gaat om een tactische zet."

Zelfpromotie

Hans Ubbink was trouwens niet te beroerd om - wel met een kleine knipoog - op Twitter reclame te maken voor zijn kleding.

Sympathieke kandidaat

Er keken 1,3 miljoen mensen naar deze wending, voor RTL 5 een mooi cijfer en goed voor een nummer 5-notitie in de top van de kijkcijfers.

Wat betreft de Televizier Praatcijfers staat Expeditie Robinson op de tweede plaats. Het programma blijft de kijkers bezighouden. In tegenstelling tot sommige andere spelers, kon Hans Ubbink wel rekenen op sympathie.

De billen van Expeditie Robinson

Trouwens niet alle kijkers zitten aan de buis gekluisterd vanwege het survivalen of het spel dat gespeeld moet worden. De billen van de dames leveren heel wat liefhebbers (en retweets) op. 

Jan Kooijman zegt daarover

Geer & Goor

Met Geer & Goor: FF Geen Cent te Makken heeft RTL 4 niet bepaald een eendagsvlieg in handen. De kijkcijfers liegen er niet om en gisteren scoorde het gierende duo bijna 1,8 miljoen. Zeker niet zoveel als het kijkcijferrecord een paar weken geleden, maar nog altijd goed voor een nummer 1-notering.

Daarbij kwamen kijkers tijd te kort om alle berichten op Twitter bij te houden. Ook in de Televizier Praatcijfers zijn Geer & Goor goed voor de eerste plaats. Verreweg de meeste tweets gingen over lachen, gieren en brullen in de huiskamer. Een aantal over Irene Moors. Ze kwam voor de heren koken, maar dat bleek toch een hele opgave te zijn.

 Volgende week de laatste aflevering, tot verdriet van de vele fans.

Reageren