Kijkcijfers vrijdag 26 augustus

De TV van gisteren: 2 miljoen kijkers voor finale De Slimste Mens

27 augustus 2022 09:07 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© KRO-NCRV
Cabaretier Jasper van Kuijk won vrijdagavond de zomereditie van De Slimste Mens en 2 miljoen kijkers waren daar getuige van. Japers deed mee als 'tv-scherm' maar dat hinderde hem geenszins. 

Van Kuijk was duidelijk de underdog in de finale. Tegenstander Erik van Muiswinkel werd in de vorige zeven uitzendingen telkens 'de slimste van de dag' en Anniko van Santen was de leidster van het klassement. Het ging voor Erik mis toen hij niet alle antwoorden op de puzzel wist. Hij viel als eerste af. 

Hoog-Catherijne

In de spannende finale won Van Kuijk door vier goede antwoorden te geven bij de vraag: ‘Wat weet je van Hoog-Catharijne?’. De cabaretier Van Kuijk speelde mee vanuit een aparte studio omdat iemand in zijn familie het coronavirus had opgelopen. De finale van De Slimste Mens trok bijna 2,1 miljoen kijkers en was daarmee veruit het best bekeken programma van de avond. 

B&B Vol Liefde

Ook B&B Vol Liefde beleefde haar laatste uitzending met een hele mooie 949.000 kijkers. De grote verrassing in dat programma was dat Astrid in Oostenrijk alsnog de liefde had gevonden bij Harmjan. En daarmee is deze editie van het realityprogramma behoorlijk succesvol. Richard, Hans uit Frankrijk, Martijn en Astrid zijn dankzij het programma allemaal voorzien in de liefde. Toch wist een ander de harten van de kijkers te stelen. 

Flikken Rotterdam

Andere goed scorende programma's op deze vrijdag waren de junior-versie van Ik Weet er Alles van met 933.000 kijkers en de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Flikken Rotterdam. De politieserie trok 909.000 op NPO1. Vandaag Inside haalde mooie cijfers binnen voor SBS6: 711.000.

Meer over