Finale Eurovisie Songfestival trekt 5 miljoen kijkers

The Common Linnets hadden zaterdagavond Nederland in hun greep. 5 miljoen mensen zagen hoe Nederland uiteindelijk tweede werd op het Eurovisie Songfestival.

Tijdens het optreden van Ilse en Waylon keken 6.,2 miljoen mensen en tijdens de puntentelling zelfs 6,6 miljoen. Daarmee is de finale van het Eurovisie Songfestival het best bekeken programma van dit jaar. 5 miljoen is ook een tikje meer dan Anouk vorig jaar. Zij trok 4,9 miljoen kijkers.

De finale van het Eurovisie Songfestival werd een ware thriller. Lange tijd leek het erop alsof Nederland voor het eerst sinds 1975 zou winnen. Uiteindelijk trok Conchita Wurst voor Oostenrijk aan het langste eind. Heel twitterend Nederland ging los tijdens het Songfestival. Er werden meer dan 130.000 tweets de wereld in gestuurd en die waren vol lof over Ilse DeLange en Waylon.

Calm after the storm kreeg van Polen, IJsland, Estland, Noorwegen, Hongarije, Litouwen, Letland en Duitsland de volle douze points.

Natuurlijk zorgde de gezichtsbeharing van Conchita Wurst voor veel Twitter-gebbetjes.

Andere zenders

Je zou het bijna vergeten, maar er was nog meer te zien behalve het Eurovisie Songfestival. Zij die geen zin hadden in het Songfestival-geweld keken naar De Jongens Tegen de Meisjes (884.000) en ZaterdagavondJURK (398.000) op RTL 4 en de film The Pacifier (486.000) op SBS 6. Maar dat is een beetje bijzaak vandaag. Nederland werd 2de op het Eurovisie Songfestival. Toch?

Reageren