Finale Expeditie Robinson bekend: 1,2 miljoen kijkers

13 December 2013 09:55 | kijkcijfers | Door Televizier

Het duurde even, maar de kijkcijfers van de finale van Expeditie Robinson zijn bekend. 1,2 miljoen kijkers zagen Edith Bosch winnen, gek genoeg keken vorige week veel meer mensen.

Door een foutje bij Stichting Kijkonderzoek duurde het lang voor de kijkcijfers bekend waren. Uiteindelijk behaalde het programma de vierde plek in de Kijkcijfer Top 25. Vorige week scoorde Expeditie Robinson nog 1,5 miljoen kijkers.

Voor het eerst in de geschiedenis van het survivalprogramma stonden er drie vrouwen in de finale, judoka Edith Bosch (op de foto in het midden) ging er met de hoofdprijs van 50.000 (en de eer) vandoor.

Het is niet de eerste prijs die Edith in 2013 won:

PSV uitgeschakeld

De getergde voetbalclub uit Eindhoven moet de gifbeker tot op de laatste druppel leegdrinken. De Europa League-wedstrijd tegen Tsjornomorets werd in het eigen stadion verloren, terwijl 845.000 voelballiefhebbers machteloos toekeken.

Dat is niet genoeg voor een hoge plaats bij de kijkcijfers, maar de uitschakeling maakte op Twitter wel de tongen los. PSV was gisteravond het vaakst besproken en eindigde bij de Televizier Praatcijfers zelfs boven de finale van Expeditie Robinson.

De fans waren niet blij:

De tweet van het nepaccount Bart van Merwijk was een zeer populaire retweet.

De toyboy van Onno Hoes

Gisteravond had Patty Brard ook een exclusief interview met Ruud, de veelbesproken toyboy van Onno Hoes. Het leverde Show Laat misschien wel wat extra kijkers op, maar het was zeker geen doorslaand succes (682.000 kijkers). 

Meer over