Kijkcijfers zaterdag 17 februari 2024

De TV van gisteren: ruim 1 miljoen kijkers zien finale The Tribute: Battle of the Bands

18 februari 2024 10:59 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© William Rutten
Zolang Wie is de Mol? op tv is, delft eigenlijk elk programma het onderspit. Toch laat de finale van The Tribute: Battle of the Bands zich zaterdagavond gelden op SBS6.
De finale van het derde seizoen van The Tribute: Battle of the Bands trok 1.027.000 kijkers. Een stevige score gezien het feit dat kijkcijferkanon Wie is de Mol? en het WK schaatsen gelijktijdig te zien was. Welke band gewonnen heeft, zie je hier. De winnende band treedt samen met de opvolgers in april op in de Ziggo Dome. Fans van het programma kunnen Bee Gees Forever, The Fortunate Sons, Brothers of Blues en Sinatra by Douglas & Bosco dus live gaan bewonderen. 

Wie is de Mol? 

Wie is de Mol? trok 2.137.000 kijkers en Moltalk 953.000 kijkers naar NPO 1. In de aflevering, die in het teken stond van muziek, pinkten enkele kandidaten een traantje weg toen een Mexicaans strijkorkest de leader van Wie is de Mol? speelde. Het muziekstuk raakte ook bij kijkers thuis een gevoelige snaar. 

WK Afstanden 

In hetzelfde tijdsblok zaten 1.068.000 kijkers aan NPO 3 gekluisterd om Jutta Leerdam en Jordan Stolz hun titels te zien verdedigen tijdens het WK schaatsen in Calgary. Jutta behaalde brons op de 1000 meter, Jordan vestigde een baanrecord op de 500 meter.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

Dramatische kijkcijfers Praat Nederlands met me 

Op RTL Nieuws om 19.30 uur na, komt RTL zaterdagavond niet boven het miljoen uit. Met RTL Boulevard (869.000 kijkers) en Weet ik veel (762.000 kijkers) staat de zender onderaan de kijkcijfer top 10. Praat Nederlands met me met Art Rooijakkers is definitief een kijkcijferdrama, met dit keer slechts 449.000 kijkers.   

De Alleskunner en Born Winners

Op The Tribute na scoort SBS6 ook magere kijkcijfers. Slechts 433.000 kijkers schakelen in op De Alleskunner. Dit is nog net iets meer dan de 407.000 kijkers voor Verborgen verleden met cabaretier Jenny Arean op NPO 2. Nog een grote tegenvaller, maar dan op het zegevierende NPO 1, is Born winners met Hila Noorzaai. Het programma met bekende sporters en hun kinderen weet slechts 416.000 kijkers op te trommelen. 

*De genoemde lineaire kijkcijfers in dit artikel zijn afkomstig van Tina Nijkamp. Zij deelt dagelijks kijkcijferdata op haar Instagrampagina @tinanijkamp.

Meer over