FOX scoort met Johan Cruijff Schaal: 769.000 kijkers

Eindelijk haalde de zender FOX eens behoorlijke kijkcijfers. De strijd om de Johan Cruijff Schaal trok 769.000 kijkers die zagen hoe PEC Zwolle alweer van Ajax won.

Het nieuwe voetbalseizoen trapt traditioneel af met de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. In de finale van de KNVB Beker vermorzelde PEC Zwolle de Amsterdammers nog met 5-1. Niet alles verliep nog vlekkeloos tijdens de wedstrijd. De spray die we voor het eerst zagen tijdens het WK, tja, die deed het niet.

Verder was het even slikken voor de Ajax-fans.

En sommige trainers hadden iets heel anders aan hun hoofd dan de uitslag.

Een tegen 100

De Johan Cruijff Schaal was lang niet het best bekeken programma van de zondagavond. Die eer is weggelegd voor het Journaal van Acht uur (1,7 miljoen) gevolgd door Caroline Tensen met Een Tegen 100. Ruim 1,5 miljoen mensen zagen het spelletjesprogramma. Tussen Kunst en Kitsch was goed voor 1,2 miljoen kijkers.

Ali B en de Muziekkaravaan

De eerste aflevering van Ali B en de Muziekkaravaan startte op Ned. 3 maar er waren niet veel kijkers die het programma al wisten te vinden. Slechts 343.000 kijkers zagen hoe Ali en Brownie Dutch Charly Luske ontvingen in hun Marokkaanse villa. Hieronder het eerste nummer dat de heren schreven.

Meer over:

Reageren