FOX Voetbal scoort dramatische kijkcijfers

Gisteravond ging de nieuwe zender FOX van start in Nederland. Voor de Twitteraars is het duidelijk: FOX Voetbal wint van Voetbal International. Qua kijkcijfers ligt dat een beetje anders...

FOX joeg Voetbal International en Studio Sport al weken de stuipen op het lijf. Zo ging FOX er met de uitzendrechten van de Jupiler League vandoor. Gisteravond ging de strijd tussen FOX Voetbal en Voetbal International van start.

FOX Voetbal

Qua kijkcijfers hoeft Voetbal International niet te vrezen voor FOX. Wilfred Genee en zijn vrienden trokken 835.000 kijkers. FOX Voetbal moest het met een fractie van dit aantal doen: slechts 33.000 mensen keken naar het debuut van Toine van Peperstraten bij de zender. Het bestscorende programma van FOX was The Walking Dead met 76.000 kijkers.

No Brainer

Valerio's nieuwe spelshow No Brainer maakte een voorzichtige start met 228.000 kijkers. Hoewel het zijn grote droom was om quizmaster te worden, kwam hij toch nog wat onwennig over.

Praatcijfers: Tijl Beckand vs. Wilfred Gené

Op Twitter vlogen de tweets over de strijd je om de oren. Zo liet Tijl Beckand weten dat hij duidelijk voor FOX kiest, hij maakte een pakkende vergelijking:

Het nepaccount van Wilfred Genee maakte ook een paar rake opmerkingen. Zo stuurde hij naar Tijl terug: "Jij ziet liever Toine en die man met de ziekte van Hedel?" Ook Twitterde hij:

Reageren