Kijkcijfers donderdag 23 mei

De TV van gisteren: Frans Bauer is heer en meester op de donderdagavond

24 mei 2024 08:50 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© KIJK.nl
Als je geen fan bent van Frans Bauer, was donderdagavond geen ideale tv-avond voor jou. De zanger verscheen namelijk zowel in de voorlaatste aflevering van De Bauers - 20 Jaar Later als in De Oranjezomer.

En dat ging er uiteraard bij de kijkers in als zoete koek.

De Bauers - 20 Jaar Later

Al wekenlang is er op donderdagavond slechts één programma dat de show steelt: De Bauers - 20 Jaar Later. Ook deze week was het weer raak en zagen maar liefst 1,3 miljoen mensen hoe Frans en Mariska Bauer een romantisch uitstapje maakten naar de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Zestien jaar geleden trouwde het stel in een replica hiervan, en nu was het eindelijk tijd om het origineel te bezoeken. Alleen moest Mariska wel even slikken toen ze zag hoelang de wachttijd was om naar binnen te mogen....


Frans Bauer in De Oranjezomer

Amper bekomen van deze aflevering konden fans van Frans Bauer alweer overschakelen naar SBS6. Daar opende de zanger namelijk niet alleen de vierde uitzending van De Oranjezomer met zijn aanstekelijke hit Van Brabant naar Bordeaux, maar sprak hij ook over het succes van zijn realityshow. "Het is geweldig leuk wat we meemaken", vertelde Frans aan de in totaal 814.000 kijkers. "Ik weet niet wat het geheim is, maar het is zoals het twintig jaar geleden was. Het is gewoon doorgegaan waar het toen stopte."

Heb je Frans in De Oranjezomer gemist? Bekijk hieronder dan een fragment!


Het Jachtseizoen

Natuurlijk waren er op de donderdagavond ook genoeg programma's waar Frans niet in te zien was. Maar laten we eerlijk zijn, die deden het dan ook beduidend minder. Zo zagen deze week slechts 262.000 mensen hoe Bridget Maasland en Clarice Stenger op de vlucht sloegen voor de heren van StukTV, keken 649.000 mensen naar de tweede aflevering van Over de Oceaan en vielen 432.000 mensen wederom voor de charmes van 'De Augurkenkoning' Oos Kesbeke.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp. 

Meer over