Kijkcijfers vrijdag 12 mei 2023

De TV van gisteren: geen vliegende start voor Het Onbekende

13 mei 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Jasper Suyk
Renze Klamer wordt wellicht met een kleine kater wakker. Het Onbekende kent geen vliegende start. De reacties op het programma van dezelfde makers als De Verraders zijn wel voorzichtig positief.

Het Onbekende is Renzes eerste presentatieklus voor RTL buiten zijn talkshow om. Een heel avontuurlijke meteen. Zo noemt deelnemer Freek Bartels de show een 'combinatie van De Verraders, Wie is de Mol? en Expeditie Robinson'. Bewezen kijkcijferkanonnen, dus dat zou hoop kunnen bieden voor het in Slovenië opgenomen Het Onbekende. Toch scoort de aftrap vrijdagavond niet dat gedroomde miljoenenpubliek, maar een voor primetime op RTL 4 niet denderende 794.000 kijkers. Sommige kijkers vinden het geheel nog weinig spannend, willen 'meer vaart' en begrijpen de rol van de mysterieuze Renze nog niet helemaal. Toch vindt menig kijker het format interessant genoeg om volgende week weer te kijken.

Flikken Maastricht

Na een week overgeslagen te hebben, stemde deze vrijdag weer het vertrouwde publiek af op Flikken Maastricht. 1.337.000 kijkers zien de een na laatste aflevering van het seizoen. Via NPO Plus is het seizoensslot al vooruit te kijken.

Van Vandaag Inside tot Nadia

Vandaag Inside is de rest van de talkshows de baas op de vrijdagavond, met dit keer 810.000 kijkers voor de langere vrijdagavondshow. Jinek is op RTL 4 goed voor 715.000 kijkers. Op1 delft het onderspit met 429.000 kijkers. Naar Nadia kijken op de vroege avond 381.000 kijkers.  

Meer over