Kijkcijfers maandag 13 mei 2019

Gemaakt in Nederland van Katja Schuurman nog geen hit op RTL 4

Het eerste programma van Katja Schuurman op RTL 4 is nog niet bepaald een hit. De eerste aflevering van Gemaakt in Nederland scoorde 480.000 kijkers.
In Gemaakt in Nederland onderzoeken Katja en Tijl Beckand hoe oer-Hollands producten worden gemaakt. In de eerste aflevering ging Katja op bezoek bij Heineken. De kijkers vonden het best leuk, maar het waren er wel heel weinig.

Je geld of mijn leven

Op NPO 1 was het vervolg op Je geld of mijn leven, het crowdfundingsprogramma van de EO waarin ernstig zieke mensen geld vroegen voor een behandeling die niet wordt vergoed. Alle deelnemers kregen genoeg geld binnen en Bert van Leeuwen ging nu kijken hoe de behandeling van de 6-jarige Geuko in Amerika verliep.

Dossier Van den Heuvel

De best scorende programma's van de avond waren Radar Extra (1,4 miljoen) en Spoorloos extra (1,4 miljoen) op NPO 1. Op SBS 6 deed Steenrijk, straatarm het aardig met 667.000 kijkers en Dossier Van den Heuvel op RTL 4 viel tegen op RTL 4. John van den Heuvel kreeg 575.000 kijkers bij elkaar. Ditmaal ging de journalist op een meesteroplichter af. Maar ook de medewerkers van John vielen op.

Meer over:

Reageren