Kijkcijfers vrijdag 14 oktober 2022

De TV van gisteren: bijna 1,3 miljoen kijkers zien 'onbegrijpelijke' keuze in Holland's

15 oktober 2022 11:57 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© William Rutten
De eerste halve finale van Holland's Got Talent wordt druk nabesproken. 1.281.000 kijkers zagen vijf acts een plekje in de finale bemachtigen, maar op Twitter gaat het nu vooral over een kandidaat die níét doorging.

Danser Nick Sebrechts was een publieksfavoriet en maakte ook in de halve finale indruk. Alleen niet genoeg op de jury. Zij besloten Nick niet mee te nemen naar de finale. Kijkers zijn stomverbaasd. 

'Onbegrijpelijk dat Nick niet door is naar de finale', klinkt het. 'Echt een gemiste kans', pent een ander. En: 'Ik vond het een heel puur en ontroerend optreden.' Oordeel vooral ook zelf, je kunt de eerste halve finale hier terugkijken.

Finale Holland's Got Talent

Gelukkig heeft een andere publiekslieveling het wel tot de finale geschopt: countryzanger Bart van Gijn. Ook breakdancer Seigo, zeemeermin Clio, rapper Noah en dansgroep LiFe Family maken nog kans Holland's Got Talent 2022 te winnen. Volgende week vindt de tweede halve finale plaats. De finale van Holland's Got Talent is op vrijdag 28 oktober te zien op RTL 4.

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

2 voor 12

Ook Flikken Rotterdam (NPO 1) blijft op de vrijdagavond boven het miljoen scoren, dit keer met 1.212.000 kijkers. Hetzelfde geldt voor 2 voor 12, dat deze vrijdag 1.152.000 kijkers naar NPO 2 trok. Sommige kijkers spreken van 'het slechtste koppel ever' in de quiz: 

Vandaag Inside

Van de talkshows stond Vandaag Inside bovenaan met 827.000 kijkers voor SBS6. Jinek scoorde 821.000 kijkers op RTL 4. Op NPO 1 was Op1 goed voor 748.000 kijkers, Khalid en Sophie voor 687.000 kijkers. 

In Vandaag Inside gaven René van der Gijp en Maarten van Rossem flink af op Maarten van Rossem, die aanschoof in het door de heren toch al niet zo geliefde HLF8

Meer over