Kijkcijfers zondag 31 januari 2021

De TV van gisteren: Heel Holland Bakt het spektakelstuk van de avond

1 februari 2021 09:22 | kijkcijfers | Door Wouter Luijken

© Screenshot NPO1/MAX
Ook zondag wist NPO1 de meeste kijkers te boeien. Met als absolute winnaar Heel Holland bakt met ruim 3,5 miljoen kijkers. 

Aanvankelijk leek het erop dat André van Duin verstek liet gaan in Heel Holland bakt. In de tent was de populaire presentator nergens te bekennen. 'Waar is André?' vroegen ook de kijkers zich ongerust af. Het leidde tot veel verwarring. Gelukkig was André op de tweede dag weer present en kon iedereen genieten van zijn prettige aanwezigheid. 

40 jaar TV show

Ook Ivo Niehe kon rekenen op een groot publiek met 1,7 miljoen kijkers op NPO1. Ditmaal stond de in 2016 overleden wereldartiest David Bowie centraal in zijn jubileumshow. Over de presentator zelf hadden sommige kijkers echter wel wat gemengde gevoelens. 

Beat the champions onverslaanbaar

Ruim 1,2 miljoen kijkers keken zondagavond toe hoe Zilveren Televizier-Ster presentatrice Chantal Janzen verschillende fanatieke quizkandidaten het vuur aan de schenen legde. Kandidaten nemen het in het steeds populairder wordende Beat the champions (RTL 4) op tegen vijf superquizzers, onder wie journaliste Nynke de Jong. De winnaar gaat er vandoor met een grote geldprijs. 

Niet verrassend scoorden ook het acht uur-Journaal en Studio sport eredivisie hoog op zondagavond met respectievelijk 3,3 miljoen en 2,2 miljoen kijkers. 

 

Meer over