Kijkcijfers woensdag 28 juni

De TV van gisteren: Het Perfecte Plaatje Op Reis sluit af met spetterende cijfers

29 juni 2023 07:45 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Tijl Beckand en William Rutten kunnen samen met 'winnares' Leonie ter Braak aan de taart. De slotaflevering van Het Perfecte Plaatje Op Reis was woensdagavond het best bekeken programma op primetime.

Enkel het NOS Journaal en het RTL Nieuws scoorde in de totalen meer: die trokken een respectievelijke 1,5 miljoen en 1,1 miljoen.

Het Perfecte Plaatje Op Reis

Na acht weken vol spanning, eerlijke juryoordelen en keiharde exits was het woensdagavond dan eindelijk tijd voor de grote finale van Het Perfecte Plaatje Op ReisDaarin streden Rick Brandsteder en Leonie ter Braak nog eenmaal tegen elkaar en niet op de minste locatie: ze doken het prachtige Sanbona Wildlife Reserve in om een drieluik maken die het natuurreservaat tot zijn recht liet komen. Leonie slaagde daar uiteindelijk het beste in: zij werd onder toeziend oog van 995.000 kijkers uitgeroepen tot de winnaar van deze editie.

Beste Zangers: Thuis Bij

Als vervanger van Boerderij van Dorst zond NPO3 woensdagavond Beste Zangers: Thuis Bij uit, een spin-off van het populaire muziekprogramma van AVROTROS. In de eerste aflevering ging host van de show Karsu Dönmez langs bij Roxeanne Hazes om met haar te praten over muziek, hun mooiste momenten in Beste Zangers en hun gedeelde liefde voor Amsterdam. Door veel mensen werd dit echter niet gezien, slechts 217.000 stemden erop af.

Het Mooiste Meisje van de Klas

De enige echte concurrent van Het Perfecte Plaatje Op Reis was daarom Het Mooiste Meisje van de Klas. De slotaflevering van het programma trok nog 763.000 mensen naar NPO1. Cijfers waar veel zenders en andere omroepen enkel van kunnen dromen. De Droom van de Jeugd bleef steken op 450.000 kijkers, Kinderen Kopen een Huis heeft nog 531.000 kijkers over en ook voor Renze is het oppassen. Waar Eva Jinek vorige week 705.000 kijkers had, breekt hij de week doormidden met 592.000 kijkers. Ruben Nicolai kan wel bijna een feestje bouwen. Met 953.000 miljoen komt de 1 miljoen snel in zicht.

Meer over