Hoge kijkcijfers actualiteitenprogramma's na aanslag Parijs

Mensen zaten massaal voor de televisie om meer informatie over de terreuraanslag in Parijs te krijgen. Het Journaal van Acht uur had 2,8 miljoen kijkers. Jinek scoorde boven de 1 miljoen.

Soms gebeurt er iets op de wereld waardoor mensen massaal voor de tv kruipen. Dat gebeurde ook na de vreselijke aanslag op de redactie van het satirisch weekblad Charlie Hebdo. Het best bekeken programma van de dag was het Journaal. Naar de Wereld Draait Door Maar keken 1,6 miljoen mensen, Een Vandaag en Nieuwsuur deden het goed met 1 miljoen kijkers. Eva Jinek scoorde voor het eerst meer dan 1 miljoen kijkers.

Musical Awards

De Musical Awards maakten na 2 jaar afwezigheid een comeback en 1,2 miljoen kijkers wilden dat wel zien. Dat is een stuk meer dan in 2011 toen nog geen 800.000 mensen voor de televisie zaten. Frits Sissing presenteerde de awardsuitzending. Simone Kleinsma, Jon van Eerd en Soldaat van Oranje waren een paar van de grote winaars.

Ali B Op Volle Toeren

Voor de derde avond op rij deed de geplaagde zender NPO 3 het heel aardig. Ditmaal met Ali B. Op Volle Toeren (585.000) Nick en Simon, The Dream (617.000). Ditmaal doet het Volendamse duo een poging het te maken in Groot-Brittannië.

Bij Ali B. zong Frank Boeijen een moppie mee.

Meer over:

Reageren