Holland's Got Talent nummer één met ruim twee miljoen kijkers

3 november 2013 07:47 | kijkcijfers | Door Televizier

De populariteit van Holland's Got Talent blijft groeien. Vorige week scoorde de talentenjacht nét onder de twee miljoen, deze week gaat de show daar met 2.13 miljoen kijkers fors overheen.

Met deze score is Holland's Got Talent de onbetwiste winnaar van de zaterdagavond.

De Kwis maakt prima debuut

De hoge cijfers voor RTL 4 betekenen overigens niet dat de nieuwe programmering van Nederland 1 slecht scoorde. De debuutaflevering van de satirische nieuwsshow De Kwis was goed voor 1.3 miljoen kijkers. Een prima debuut voor een programma dat het licht zag als spelonderdeel in Langs De Leeuw, een zaterdagavondshow die geregeld onder het miljoen eindigde. Ook het nieuwe seizoen Animal Crackers beleefde met 1.6 miljoen mensen een vliegende start.

Welkom Bij De Kamara's verliest kijkers

De zaterdagavond van SBS 6 wil nog niet helemaal vlotten. Realityshow Welkom Bij De Kamara's zag een derde van haar kijkers verdampen: de eerste aflevering was goed voor 922.000, daar bleven er 645.000 van over. Ook Verliefd Op Ibiza leverde zo'n 100.000 kijkers in, ondanks de op woensdag ingelaste herhaling van aflevering één. De enige troef voor de zender lijkt sketchshow Komt Een Man Bij De Dokter, dat met 839.000 kijkers overeind blijft. 

Praatcijfers

Opvallend genoeg scoort de SBS-lineup juist goed in de praatcijfer top 5. Holland's Got Talent is de absolute winnaar met 6337 tweets, toch is Verliefd Op Ibiza met 3124 berichten een meer dan goede tweede. Kenmerkend is dat veel mensen aangeven de serie later terug te kijken, wat aantoont dat de reeks populairder is dan de kijkcijfers doen vermoeden. Los daarvan maakte Manuel Broekman als stripper veel los. 

Ook acteur Géza Weisz, die gisteravond zijn opwachting maakte als revaliderende topvoetballer Marco, kon rekenen op de nodige lof.

Al waren sommigen meer te spreken over het acteerdebuut van Kees Tol.

En wisten anderen de serie daarentegen pakkend samen te vatten.

Meer over