Holland's Got Talent op nummer 1, maar Disco verrast

Nederland is nog lang niet klaar met talentenjachten: RTL 4 scoort gewoon weer met Holland's Got Talent. De verassing van de avond was Disco van 'popprofessor' Leo Blokhuis.

De gezellige talentenjacht Holland's Got Talent scoort sterke cijfers voor RTL 4 op de zaterdag. Juryleden Dan Karaty, Chantal Janzen en Gordon hebben goud in handen, met meer dan 2,1 miljoen kijkers en meer dan 5.000 tweets. Het programma staat stevig op de eerste plaats van de Kijkcijfer & Televizier Praatcijfer Top 10.

The 4 Horsemen krijgen 'gouden ticket'

De juryleden hadden trouwens ook goud in handen toen ze de waanzinnige auditie van dansgroep The 4 Horsemen beloonden met een 'gouden ticket', waarmee ze rechtstreeks naar de live shows gaan. "Krankzinnig, ongekend!" vond Gordon hun op martial arts gebaseerde stijl. Niet alleen Dan Karaty en Chantal Janzen waren het met hem eens, maar ook veel kijkers: 

Kijk helemaal onderaan naar de video van auditie van The 4 Horsemen en bepaal zelf of ze goed genoeg zijn voor een 'gouden ticket'.

Verliefd op Ibiza

De SBS 6-serie Verliefd op Ibiza wil op zaterdagavond maar niet van de grond komen. Met nog geen 600.000 kijkers weet de dramaserie nog net een plekje in de Top 25 te bemachtigen. Teleurstellend voor de makers, maar gelukkig zakt het programma niet nog verder weg. En op Twitter blijft de serie de fans bezighouden: Verliefd op Ibiza staat stevig op de tweede plaats in de Televizier Praatcijfer Top 10.

Disco volgens Leo Blokhuis

Een speciale vermelding verdient 'popprofessor' Leo Blokhuis met zijn portret van muziekstroming disco, die nog verre van dood is. Hij dook met volle overtuiging in 40 jaar popgeschiedenis, sprak de ene na de andere sleutelfiguur en liet zien (en horen) dat disco zeker niet simplistisch is. En nog altijd springlevend ook.

Zo laat op de zaterdagavond - en op Nederland 3 - leverde hem dat nog geen 350.000 kijkers op. Niet heel veel, maar op Twitter was het programma de grote verrassing. Veel kijkers vonden Disco zeer de moeite waard, waardoor het programma stevig op de derde plaats staat in de Televizier Praatcijfer Top 10. 

Voor een muziekprogramma was het wel opvallend dat er een online playlist ontbrak, maar gelukkig kwam Leo Blokhuis zelf in actie en publiceerde hij nog snel een mooie disco-lijst.


Kijk hieronder naar de video van auditie van The 4 Horsemen in Holland's Got Talent en bepaal zelf of ze goed genoeg zijn voor een 'gouden ticket'.

Reageren