Holland's Got Talent scoort, matige start voor Verliefd op Ibiza

27 oktober 2013 14:35 | kijkcijfers | Door Televizier

SBS 6 en Nederland 1 brachten nieuwe programma's in stelling, maar RTL 4 ging er met de hoofdprijs vandoor. Naar de eerste aflevering van het vrolijke Holland's Got Talent keken meer dan 1,8 miljoen mensen.

Het resultaat van dat RTL 4-succes is wel dat Nederland 1 en SBS 6 het niet zo goed deden als verwacht. Vooral bij SBS 6 zullen ze teleurgesteld zijn. Voor de nieuwe serie Verliefd op Ibiza, gebaseerd op de gelijknamige hitfilm en gevuld met bekende gezichten, was veel reclame gemaakt. Alle inspanningen leverden slechts een 19de plaats op, met 617.000 kijkers. Dat is geen droomscore.

Toch is er hoop: na Verliefd op Ibiza stegen de cijfers van SBS 6 dankzij het nieuwe Welkom bij de Kamara's (13de plaats, 817.000 kijkers) waarin BN'ers bij een Afrikaanse stam voor de gek gehouden worden. Daarna deden de grappen van Er Komt een Man bij de Dokter (10de plaats, 897.000 kijkers) het nog beter. De zaterdagavond van SBS 6 heeft wel eens slechter gescoord, dus dat is positief.

Overspel en De Prooi

Ook Nederland 1 en Nederland 2 hadden het moeilijk onder het succes van Holland's Got Talent. Naar de start van het tweede seizoen van de thrillerserie Overspel keken 882.000 mensen, terwijl het eerste seizoen op de donderdagen goed was voor ongeveer 1 miljoen kijkers. Dankzij vertrouwde hits als Kassa, Journaal, Studio Sport en de theatershow Ja Hoor, Daar Is Hij Weer van André van Duin domineerde Nederland 1 over de hele avond genomen toch de kijkcijfer top 5. 

Ondertussen lieten op Nederland 2 kijkers massaal de prima dramaserie De Prooi vallen. Was de eerste aflvering over de ondergang van ABN Amro nog goed voor bijna 1 miljoen mensen, gisteren waren er daar nog 570.000 van over. 

Verliefd op Ibiza een hit op Twitter

Op Twitter was op zaterdagavond Holland's Got Talent het meest besproken. Dat is bijna logisch. Wat opvalt is dat Verliefd op Ibiza - in de kijkcijfer Top 25 goed voor de 19de plaats - onwaarschijnlijk goed scoorde. De serie is met een tweede plaats in de Televizier Praatcijfer Top 10 duidelijk een Twitterhit, wat een goed teken is voor de toekomst. De volgende aflevering zou wel eens beter bekeken kunnen worden dankzij alle gratis reclame van de kijkers.

Meer over