Homo's leggen kijkcijfers VI geen windeieren

De rel rond René van der Gijp en zijn uitspraken over homo's in het voetbal bleek bijzonder goed voor de kijkcijfers van Voetbal International.

Een groot deel van de vrijdaguitzending was ingeruimd om de situatie te bespreken die was ontstaan nadat Van der Gijp opmerkte dat er amper homoseksuele spelers zijn omdat ze andere interesses hebben. 

Dubbele aantal kijkers voor VI

René gaf in de live uitzending tekst en uitleg, gesteund door Johan Derksen die voor de gelegenheid zeer toepasselijke roze creatie had uitgekozen. Door de vele media aandacht rond de uitspraken van René, verdubbelde het aantal kijkers van Voetbal International bijna. Vorige week keken 391.000 mensen, terwijl de 'roze special' goed was voor 671.000 kijkers.

Witse domineert RTL 4

Verder vertoonde de vrijdagavond wat betreft kijkcijfers weinig opzienbarende ontwikkelingen. RTL 4 scoort met haar avondprogrammering zo'n 100.000 kijkers extra ten opzichte van vorige week, maar Nederland 1 domineert de avond nog steeds. De Belgische misdaadserie Witse wist als enige amusentsprogramma boven het miljoen uit te komen.

Praatcijfers

De verdubbeling van het aantal Voetbal International kijkers betekende ook een forse toename van het aantal tweets over het voetbalprogramma. Maar liefst 3521 berichten werden het web op gestuurd over de controverse, een fors verschil met de nummer 2 op de praatcijferlijst: Knevel & Van Den Brink met 665 tweets. Presentator en Televizier columnist Peter van der Vorst liet ook van zich horen en plaatste de discussie in een breder perspectief.

Meer over:

Reageren