Kijkcijfers vrijdag 23 juni 2023

De TV van gisteren: 534.000 kijkers voor huilende Gordon in Klassiekers met Kleinsma

24 juni 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Omroep MAX
Gordon in tranen bezorgt Klassiekers met Kleinsma bij Omroep MAX op NPO 1 een kleine opleving. Maar in het kielzog van de primetime nog steeds matig scorende BNNVARA-serie Anoniem, lijkt dat momenteel het beste wat er te behalen valt.

Gordon zorgt voor een kleine lift in het aantal kijkers voor het interviewprogramma van Simone Kleinsma, maar de 851.000 kijkers bij de start is ver uit het zicht. Ze scoort deze week wel over het half miljoen, namelijk 534.000 kijkers. Gordon, die de afgelopen maanden het nieuws haalde met zijn publiekelijke breuk met zijn ex-verloofde, barstte in tranen uit na het zingen van een speciale versie van Ne Me Quitte Pas. Hij zong de hit van Jacques Brel in het Zuid-Afrikaans. 

"Ik denk dat het ook is dat ik het bijna gewoon niet meer durfde. Zo veel negativiteit, weet je wel", vertelde de presentator na zijn optreden. In tranen legde hij uit dat zijn 'stem het niet meer goed deed'. "Dat had met drank en drugs te maken en heel vervelende dingen. En daar heb ik voor gevochten en daar ben ik gelukkig uit." "Je kan het nog hoor", zei Simone, die Goor aanmoedigde om wellicht zijn zangcarrière weer op te pakken. Vanuit kijkers klinken in elk geval veel positieve geluiden.

Anoniem

De matige kijkcijfers voor en desinteresse in Anoniem zet zich voort. De serie met Jeroen Spitzenberger als anonieme superheld komt deze week net boven een half miljoen kijkers uit (505.000), wat niet de gedroomde score is voor de dure BNNVARA-productie. Kijkers geven te kennen onder meer af te haken vanwege het 'ongeloofwaardige' script. 

Ik weet er alles van en Het Onbekende

Het is zomer en dus zijn de kijkcijfers sowieso niet om over naar huis te schrijven. Met 705.000 kijkers bereikt een programma momenteel al met gemak de top 5. Met dat aantal zorgt Ruben Nicolai met zijn tv-quiz Ik weet er alles van vrijdag voor een vierde plek in het kijkcijferklassement. Een stabiele factor deze zomer voor RTL, want Het Onbekende scoort met 495.000 kijkers opnieuw matige cijfers. Toch klinken er positieve en fanatieke geluiden onder de volgers van de spelshow. 

Jinek, Marcel & Gijs en Op1

Eva Jinek is vrijdagavond de kijkcijferkoningin met 757.000 kijkers die haar de tweede plek in de kijkcijfer top 25 bezorgen, achter het achtuurjournaal. Het deze week veelbesproken Op1 zorgt scoort 503.000 kijkers. Marcel & Gijs blijven steken bij een schamele 355.000 kijkers op SBS6. 

Meer over