Ik Hou Van Holland domineert de zaterdagavond

22 September 2013 11:45 | kijkcijfers | Door Televizier

Linda de Mol blijkt onoverwinnelijk op zaterdagavond. Ik Hou Van Holland voert wederom de kijkcijfer top 25 aan. 

Een kleine 1.85 miljoen stemden af op de gezellige familiespelshow en daarmee liet het programma de concurrentie ver achter zich. Zelfs koning voetbal moest met 1.51 miljoen voor Studio Sport zijn meerdere in kijkcijferkoningin Linda erkennen.

Koefnoen verliest licht

Nu het nieuwe televisieseizoen ruim een maand oud is, valt op dat de kaarten wel geschud zijn. Kijkers hebben hun favoriete programma's gevonden en blijven ze ook trouw. Zo scoort Wie Ben Ik? ook in de vierde week een ruime 1.4 miljoen kijkers. Frans Bauer weet ook deze week een slordige miljoen mensen te vermaken met Vive La Frans en ook Dit Was Het Nieuws mag rekenen op een dik miljoen fans. Alleen Koefnoen wist met 938.000 kijkers de miljoengrens niet te halen.

Van der Vorst scoort matigjes

De musical Jersey Boys gaat vandaag in premiere. In de aanloop naar dit evenement ging Peter van der Vorst in een speciale editie van zijn Van Der Vorst Ziet Sterren langs bij de cast van de musical. Helaas voor Peter keken niet al teveel mensen naar de special: 371.000 kijkers namen samen met Van der Vorst een kijkje achter de schermen.

Praatcijfers

Het scheelde een haartje, maar ook wat betreft de praatcijfers won Ik Hou Van Holland de avond. De tweetteller stond op 1496 voor Linda en haar mannen, terwijl Ik Vertrek met slechts 25 minder genoegen moest nemen met de tweede plaats. Opvallend is de hoeveelheid tweets voor Colombiana. De film, waarin actrice Zoe Saldana een huurmoordenaar speelt, werd door 359.000 mensen bekeken, maar leverde desondanks 400 tweets op. Toch lijkt niet iedereen de boodschap van de film begrepen te hebben...

Meer over