Kijkcijfers dinsdag 15 november 2022

De TV van gisteren: 'Activisten' bij Jinek trekken 628.000 kijkers

16 november 2022 09:11 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Screenshot Jinek
Voor de derde keer in korte tijd werd de talkshow van Eva Jinek onderbroken door activisten. Ditmaal ging het om twee mannen die aandacht wilden voor de situatie van gastarbeiders in Qatar. Maar de activisten in kwestie lijken niet helemaal zuiver op de graat.

De twee mannen zaten in eerste instantie rustig in het publiek, trokken tijdens de show gele hesjes aan en gingen weerszijden van Jinek staan terwijl ze dingen riepen als: 'Wij zijn hier voor Qatar! Wij komen op voor Qatar'. Na een paar minuten maande de presentatrice de jongens om weer te gaan zitten omdat zij de kwestie ook niet op kan lossen. 

YouTubers

Het is de vraag of de twee echt opkwamen voor de arbeidsomstandigheden in Qatar of dat ze er waren om aandacht voor zichzelf te genereren. Een van de mannen is YouTube-maker Tempest en de ander is een zanger die Gavin heet.

Het is al de derde verstoring van Jinek in korte tijd. Eerder maakten we kennis met de 'tafelplakker', daarna zagen we voetbalsupporters die halverwege de uitzending opstapten. Het publiek denkt er het zijne van. 

Vandaag Inside

Het best bekeken programma van de dinsdagavond was het Journaal van acht uur met maar liefst 2 miljoen kijkers, op prime time ging de gouden medaille naar Opsporing Verzocht met ruim 1 miljoen kijkers. Vandaag Inside was met voorsprong de best bekeken talkshow met 921.000 kijkers. Miss Nederland zat in het publiek, maar daar bleef het ook bij. 

Sinterklaasjournaal

Andere programma's die het aardig deden waren RTL Boulevard met 903.000 kijkers, Bureau Arnhem met 879.000 kijkers en het Sinterklaasjournaal met 816.000 kijkers. En daar stapelen de problemen zich op. 

Meer over