Johan Cruijff scoort 1 miljoen kijkers

Johan Cruijff zelf vindt er niks aan, maar 1 miljoen Nederlanders hadden wel zin in een serie over het leven van de beste voetballer ooit.

In de eerste aflevering van Johan kwam de voetballer na een hartaanval bij de hemelpoort waar hij Petrus ervan probeert te overtuigen dat het zijn tijd nog niet is. Het tijdsbeeld, de mooie (echte) voetbalfragmenten en de teksten van Johan maakten het een leuke eerste aflevering.

Al blijft er natuurlijk altijd iets te wensen over.

Het leven van Johan wordt in de komende afleveringen uitgebreid uit de doeken gedaan.

MasterChef

Net 5 brengt iedere avond op primetime een aflevering van de internationale hit MasterChef. In het buitenland scoort MasterChef de pannen van het dak in Nederland nog niet zo. De eerste aflevering trok 374.000 kijkers en dat is niet om over naar huis te schrijven.

The Hit

Net 5 startte met het programma The Hit waarin singer/songwriters hun liedjes mogen laten horen aan gevestigde artiesten die wel zin hebben in een hit. De Nederlandse kijker liep niet warm, slechts 255.000 mensen zagen het door Dennis Weening gepresenteerde programma. Een niet nader te noemen EO-presentator liep wel warm voor het muziekprogramma.

Huldiging

Op nummer 2 in de kijkcijfer top 10 (na het Journaal) staat de huldiging van de Olympische Sporters in Assen. 1,9 miljoen kijkers wilden nog 1 blik werpen op de Olympische helden.

Reageren