Jongens Tegen De Meisjes wint de avond

Chantal Janzen en Tijl Beckand wisten met De Jongens Tegen De Meisjes het meeste aantal kijkers voor zich te winnen. 

Toch bleef het duo met 889.000 kijkers ver onder het miljoen en op een vijfde plaats in de kijkcijfer top 25. De eerste vier plaatsen zijn voor actualiteiten en sport. 

Nieuws en sport domineren

Zo werd het 20.00 Uur Journaal met 1.8 miljoen kijkers meer dan twee keer zo goed bekeken als de RTL spelshow. Ook Studio Sport deed het met haar eredivisie aflevering uitstekend: 1.4 miljoen. Ook het 18.00 Uur Journaal was goed voor 1.1 miljoen kijkers. 

Nederland 1 nipt tweede

Overigens deed Nederland 1 het alles behalve slecht. Lenette van Dongen staat op de zesde plaats met haar voorstelling Hoogseizoen. 768.000 cabaretfans hoorden Lenette losgaan over de kleine en grote irritaties van het leven die niemand meer lijkt te delen op Twitter, Hyves of Facebook. Daarna deed de tweede aflevering van 10 Jaar Koefnoen met 721.000 kijkers ook goede zaken.  

Praatcijfers

De film Borat van Sacha Baron Cohen maakte met 629 tweets de meeste tongen los. Een goede tweede is Teledoc: Life @ Lowlands, 529 mensen reageerden via social media op deze reportage over het muziekfestival. De qua inhoud mijlenver uit elkaar liggende films Seven en Ice Age waren goed voor een derde en vierde plek in de praatcijfer top 5. Hekkesluiter is Lenette van Dongen met 191 tweets. Haar verhaal bleek voor veel mensen herkenbaar en de vele reacties gingen niet onopgemerkt voorbij aan Lenette.

Reageren