Kijkcijfers dinsdag 31 mei 2022

De TV van gisteren: Kasteelvrouwe Emmy scoort voor Omroep MAX

1 juni 2022 08:54 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© MAX
Wordt Kasteelvrouwe Emmy net zo'n succes als Chateau Meiland? De eerste cijfers zijn hoopvol, Emmy scoorde met haar eerste aflevering 1,2 miljoen kijkers op NPO 1. 

Net als Chateau Meiland is Kasteelvrouwe Emmy een ex-deelneemster van Ik Vertrek. Emmy maakte begin vorig jaar indruk op de kijkers omdat ze helemaal alleen een vervallen kasteel in het Franse Douzillac kocht om op te knappen. Haar man Rutger zag het project niet zitten en bleef achter op zijn woonboot in het Gooi. En Emmy bleek al snel veel meer werk te hebben aan het kasteel dat ze van te voren dacht. De voice-over is van André van Duin. En de eerste aflevering viel in de smaak. 

Maar bij een aantal kijkers zakte ook de moed in de schoenen bij het zien wat er allemaal nog moet gebeuren. 

Voor Hetzelfde Geld

Het Mooiste Meisje van de Klas deed het intussen niet al te best met 870.000 kijkers op NPO1, Natasja Froger kreeg primetime 857.000 mensen voor de televisie met Voor hetzelfde geld. In deze aflevering wilden Bob en Iris graag Almere verruilen voor een vrijstaand huis met 1000 vierkante meter grond in het bos. Na de proefweek in het Drentse Norg bedachten ze zich omdat het een geweldig eind reizen naar hun werk was. Maar toen kwam er een plottwist. Het stel besloot een camper te kopen en een jaar op reis te gaan.  

Talkshows

Bij de talkshows was Vandaag Inside alweer de meest bekeken talkshow van de avond met 761.000 kijkers, Op1 had er 721.000 en Beau kwam uit op 679.000. Khalid & Sophie sluiten de lijst af met 534.000. Bij Vandaag Inside is het inmiddels of er nooit een kaarsenrel geweest is. 

Meer over