Kersttoespraak Willem-Alexander best bekeken op Eerste Kerstdag

De eerste kersttoespraak van koning Willem-Alexander trok 1,6 mijoen kijkers en dat is toch mooi een half miljoen meer dan de nummer 2, Home Alone 2.

Willem-Alexander versloeg daarmee ook zijn moeder die de vorige jaren rond de miljoen kijkers trok met haar kersttoespraak. Het praatje van Alexander trok 1,2 miljoen kijkers via Ned. 1, de rest keek naar Ned. 2, waar de toespraak ook werd uitgezonden. De reacties op het debuut van de koning waren over het algemeen positief al had Peter van der Vorst nog wat tips voor de vorst.

Home Alone 2

De speelfilm Home Alone 2: Lost in New York was de winnaar op primetime. 1,2 miljoen mensen keken op RTL 4 naar de film uit 1992. Elk jaar weer heeft Nederland blijkbaar zin in de jonge Kevin die in z'n eentje thuis zit met kerst. Home Alone was ook het meest besproken programma van de avond.

Beter Dan het Origineel

Ondertussen bezorgde Jeroen van der Boom SBS 6 een bepaal beroerde Eerste Kerstdag met zijn kerstspecial van Beter Dan het Origineel. Slechts 304.000 mensen schakelden in op het programma waarin bekende artiesten covers zingen. Gelukkig keek het publiek dat bij de opnamen was wel naar de uitzending.

 

Reageren