Kijkcijers: WK in Brazilië beter bekeken dan in Zuid-Afrika

Het WK Voetbal in Brazilië trekt tot nu toe behoorlijk meer kijkers dan het toernooi in Zuid-Afrika, vier jaar geleden. Gemiddeld 2,6 miljoen per wedstrijd.

In Zuid-Afrika was het gemiddelde 30% lager, vooral omdat daar ook middagwedstrijden werden gspeeld en dan zitten de meeste mensen nog gewoon op hun werk.  Dat heeft Marketingtribune berekend. De 21.00 uur wedstrijd van vrijdag trok precies het gemiddelde aantal kijkers van dit WK: 2,6 miljoen. Frankrijk won met 5-2 van de saaie Zwitsers.

Italië - Costa Rica

Italië - Costa Rica, de wedstrijd van 18.00 uur staat op de tweede plek in de kijkcijfertop met 2,4 miljoen kijkers. En daarin kreeg Italië verrassend genoeg klop van het nietige Costa Rica.

Kant en klaar

Het eerste niet-voetbalprogramma in de kijkcijfer top is op nummer 5 Goede Tijden Slechte Tijden met 1,5 miljoen. Vlak daaronder staat verrassend genoeg De Wilde Keuken met 918.000 kijkers. Het eetprogramma met Wouter Klootwijk ging over kant- en klaareten.

Ellis in Glamourland

Verschillende zenders programmeerden films tegenoer het voetbal. Oude films omdat toch niemand kijkt. Toch keken nog bijna 700.000 mensen naar de zoveelste herhaling van de tweede Bridget Jones-film op RTL 4. Ned. 3 koos voor Ellis in Glamourland met een glansrol voor Linda de Mol. En daar deed de zender 400.000 mensen een plezier mee.

Reageren