Kijkcijfers donderdag 26 mei 2022

De TV van gisteren: 1,2 miljoen kijkers zien Jezus naar de hemel gaan in The Passion Hemelvaart

27 mei 2022 09:13 | kijkcijfers | Door Renee Brouwer

© Sander Mulkens
The Passion Hemelvaart ging door waar de paasvertelling in The Passion eindigde. Naar het religieuze muziekspektakel keken ruim 1,2 miljoen mensen.

The Passion Hemelvaart gaat over Jezus die uit de dood is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt om zijn werk voort te zetten. Het verhaal wordt verteld vanuit drie perspectieven: Petrus (Thomas Cammaert), de verteller (Ruud de Wild) en Maria Magdalena (Kim-Lian van der Meij). Zij wordt vergezeld door Maria (Noortje Herlaar) en de discipelen. Kijkers waren vol lof over het vervolg van The Passion:

Mr. Frank Visser doet uitspraak

Van de talkshows scoorde Op1 de meeste kijkers (966.000). Vandaag Inside werd door 857.000 kijkers bekeken, maar Beau moest het helaas met 601.000 kijkers doen.

Het tv-programma dat er gisteravond verder uitsprong, was een herhaling van Mr. Frank Visser doet uitspraak. 844.000 kijkers zagen hoe de pas verhuisde Cora in de clinch lag met buren Dick en Thomasina over het recht van overpad. De achtertuin van Dick en Thomasina grensde namelijk aan de oprit/tuin van Cora, maar volgens Dick en Thomasina hadden zij het recht om daar naar eigen inzicht gebruik van te maken. En dat betekende dus dat ze een paar keer per dag het hek openden en door het gezellige tuintje van Cora liepen. Soms met boodschappenkar en al. Iets waar Cora op z'n zachts gezegd niet van gediend was en daarom riep ze de hulp van Mr. Frank Visser in.

Kijkers raakten hierover niet uitgepraat op Twitter:

Spoileralert

Na goed beraad bepaalde Mr. Frank Visser uiteindelijk dat buren Dick en Thomasina de oprit van Cora alleen nog mogen gebruiken voor het laten afleveren van goederen die niet door de voorkant van hun huis kunnen. Dit tot grote teleurstelling van Dick, want nu kon hij zijn bakfiets -die alleen via zijn achtertuin naar buiten kan- net zo goed in de fik steken. Iets waar verschillende kijkers weer direct op inhaakten:

Meer over