Kijkcijfers: 1.25 miljoen voor GTST cliffhanger

De traditionele zomercliffhanger van GTST was wederom een kijkcijferhit. 1.25 miljoen soapfans keken naar een spannende laatste aflevering vóór de zomerstop.

De warmte leek trouwe fans te deren. De zomercliff was het best bekeken programma van de dag, maar trok veel minder kijkers dan voorgaande jaren. In 2014 keken er 1.8 miljoen mensen toen Bing probeerde Sjors van de verdrinkingsdood te redden. Een jaar eerder trok de beruchte parachutte moord eveneens 1.8 miljoen belangstellenden.

Kleiduifcliff

Bing stond ook dit jaar weer centraal in de zomercliff. Een “gezellig” potje kleiduif schieten met schoonpa Ludo liep volledig uit de hand. Ook was er heel wat ophef toen zo’n beetje iedereen na een te beschonken feestje de volgende ochtend op de gekste plekken wakker werd. Dat leverde soms best aangename beelden op.

Toch viel de uiteindelijke ontknoping veel kijkers tegen. Na alle spanning en sensatie vooraf werd de belofte niet helemaal waargemaakt.

Alles wordt ongetwijfeld duidelijk als GTST op 31 augustus weer terug is. Gelukkig heeft de serie tot die tijd een speciale cliffhanger app waarop langzaam maar zeker hints worden vrijgegeven die helpen om de zomercliff thuis of op vakantie op te lossen. Al hebben sommige Twitteraars helemaal geen apps of hints nodig om te weten hoe dit gaat eindigen.

Gewoon Jaap Buijs bijzonder gewaardeerd

Eerder deze week overleed Jaap Buijs op 69-jarige leeftijd. De Avrotros eerde de geliefde artiestenmanager met het ingelaste programma Gewoon Jaap Buijs, goed voor 924.000 kijkers. In deze special blikte Jan Smit terug op zijn lange samenwerking met de man die hij als zijn tweede vader is gaan zien. Ook kwam Jaap zelf aan het woord, zowel in clips van de Televizier-Ring winnende realitysoap Gewoon Jan Smit als de vervolgserie uit 2010.

Omdat de special vanwege de omstandigheden echt op het laatste moment klaar was, kon de Teletekst dienst de uitzending niet voorzien van ondertitels via pagina 888.

Toch zal de uitzending prima te volgen zijn geweest. Omdat weinig mensen vloeiend Volendams spreken was een overgroot deel van de archiefbeelden al ondertiteld. En aan het eind van de dag heeft niemand ondertiteling nodig om liefde en verlies te begrijpen.

Meer over:

Reageren