Kijkcijfers zaterdag 28 mei 2022

De TV van gisteren: 1,5 miljoen kijkers zien Real Madrid winnen van Liverpool

29 mei 2022 08:35 | kijkcijfers | Door Renee Brouwer

© ANP
De Spanjaarden versloegen de Engelsen in de finale van de Champions League in Parijs met 1-0. De wedstrijd leverde RTL 7 ruim 1,5 miljoen kijkers op.

Het winnende schot van Vinícius Júnior viel in de 58ste minuut. Liverpool deed er daarna alles aan om een gelijkmaker te scoren, maar zonder succes. De finale begon overigens later, omdat er rondom het stadion in Parijs veel chaos heerste. Zo probeerden mensen zonder kaartje bij de ingang de hekken over te klimmen. De politie gebruikte traangas en volgens getuigen waren er huilende kinderen. Ook konden groepen fans geen kant op. Op Twitter uitten kijkers hun ongenoegen:

Even Tot Hier

Een tv-programma dat gisteren ook goed werd bekeken, was Even Tot Hier (1,3 miljoen kijkers). In dit muzikale programma bespreken cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe de actualiteiten van afgelopen week. Vooral zangeres MEAU die met haar bewerkte liedje Dat Heb Jij Gedaan roddelvlogger Yvonne Coldeweijer na het debacle met Talitha Muusse een hart onder de riem stak, kon op veel lof rekenen:

Ik Vetrek: Even Weg

Ook Ik Vertrek: Even Weg (951.000 kijkers) scoorde goed. In Ik Vertrek: Even Weg zagen kijkers hoe Mark en Margot (die jaar geleden een naaktcamping in Slowakije begonnen) een bezoek brengen aan Aadje en Richard in Spanje die daar een bed & breakfast runnen. Omgekeerd staat voor Aadje en Richard een hele andere ervaring te wachten. De mannen moeten het zien te redden in een eenvoudig verblijf op een camping en in de herfst valt dit niet mee. Ondanks de verschillen tussen de stellen, vinden ze elkaar in hun liefde voor dieren, oude spullen en het gemis van dierbaren.

Meer over