Kijkcijfers: 1.5 miljoen zien start Tour de France in Nederland

5 juli 2015 07:58 | kijkcijfers | Door Televizier

Het was een van de warmste dagen van het jaar, toch zaten ruim 1.5 miljoen kijkers klaar in de middag voor de start van de Tour de France in Utrecht.

Hollandse wielrenfans hadden goede hoop dat Tom Dumoulin als winnaar uit de bus zou komen tijdens de proloog. Tom eindigde als vierde, terwijl de Australische renner Rohan Dennis met de winst aan de haal ging. Gelukkig voor Tom is de weg naar Parijs nog lang. De NOS deed uitgebreid verslag van de eerste ronde, maar daar was niet iedereen over te spreken.

Toch was Utrecht heel even wereldnieuws, ook op Twitter.

En Nederlandse liefhebbers van de wielrensport waren vooral blij helden op eigen bodem te zien. Maar de extreme hitte had in sommige gevallen bijzondere effecten.

De tour staat de laatste jaren ook bekend vanwege de vaak schaamteloze commercie. De karavaan wordt gevolgd door een nog grotere armada van promotors met gratis spulletjes.

Al vielen sommige promotiecampagnes ongetwijfeld beter in de smaak dan anderen…

De Beste Zangers eren Van Dik Hout

De vierde aflevering van De Beste Zangers van Nederland was goed voor 706.000 kijkers. Martin Buitenhuis, voorman van formatie Van Dik Hout stond centraal en Jan Smit was op dreef met gevatte woordgrapjes als “Stil in mei? Hoe zit ’t in juli of april dan?”. Het bleek wederom een emotionele avond met verrassende versies van Nederlandstalige klassiekers.

Maar niet alle kijkers konden door de buitenkant heen kijken…

Tour du Jour nog altijd weinig in trek

Op RTL 7 was het aan Wilfred Genee en Tour du Jour om terug te blikken op de eerste, echte dag van het sportevenement. Er keken 207.000 kijkers, een schril contrast met Studio Tour waar 641.000 mensen voor kozen. Toch nam een aardig aantal Twitteraars de moeite hun mening te geven over gasten als Michel Boogerd en muzikant Blaudzun.

En sommige anderen misten gewoon een zeker zwaargewicht aan de campingtafel.

Meer over