Kijkcijfers: 1,7 miljoen voor de eerste Koningsdag

1,7 miljoen mensen keken hoe de koninklijke familie op bezoek was in De Rijp en Amstelveen en hoe een burgervader het achterwerk van Máxima betastte.

De beelden van waarnemend burgemeester Fred de Graaf van Amstelveen die zijn hand op de bips van Máxima waren het meest besproken moment van de Koningsdag. De burgervader moest 's avonds in het NOS Journaal zelfs tekst en uitleg geven. De Graaf herinnerde zich niets van het moment en suggereerde dat er misschien wel een centimeter ruimte tussen zijn hand en de bips zat. Hmmm.

Youp

Het best bekeken programma van Koningsdag 2014 was het Journaal (2,3 miljoen), gevolgd door Wigwam van Youp van 't Hek, die bewees dat hij nog niets van zijn populariteit is kwijtgeraakt. 2 miljoen mensen zagen Youp grappen maken over stellen in hetzelfde windjack en de Fyra.

Sterren Springen

In de finale van Sterren Springen op SBS 6 was turner Jeffrey Wammes te sterk voor zijn medespringers. Hij won de finale met een ingewikkelde sprong van de 10 meter plank. Sterren Springen trok 1 miljoen kijkers en dat is minder dan de weken ervoor, waarschijnlijk door de concurrentie van Youp van 't Hek op Ned. 1. Of omdat tv-kijkers liever iets anders deden...

En Jeffrey Wammes kan zich nu weer richten op andere zaken.

Reageren