Kijkcijfers: 1.72 miljoen zien afscheid Nelleke van der Krogt

21 mei 2015 07:37 | kijkcijfers | Door Televizier

© Nico Kroon - AVRO

Nelleke van der Krogt nam in stijl afscheid als het gezicht van Tussen Kunst & Kitsch. Een meer dan mooie 1.72 miljoen mensen zagen haar laatste aflevering. 

Daarmee is de taxatieshow met afstand het best bekeken amusementsprogramma van de dag. Goede Tijden Slechte Tijden, de nummer drie van de dag, moest het doen met 1.4 miljoen kijkers.

Nelleke neemt afscheid

De allerlaatste Tussen Kunst & Kitsch met Nelleke verliep tijdens het eerste half uur zoals gewoonlijk. Er kwam een spuuglelijke fruitschaal voorbij die pure kitsch bleek terwijl een houten kijkdoosje waar ooit 100 gulden voor werd betaald verzekerbaar was voor minstens 4000 euro. Nelleke lachte zich vrolijk en vriendelijk door de uitzending, tot de laatste minuten waarin ze op sobere en oprechte wijze haar publiek bedankte voor 12.5 mooie jaren en ons allemaal achter liet met wat ware woorden.

Op Twitter was iedereen het voor de verandering 'ns eens: we gaan Nelleke gewoon erg missen, zij het om verschillende redenen.

Wie Overleeft Nederland begint boven het miljoen

RTL 4 had een relatief goede avond. Gordon scoorde met Hotter Than My Daughter een nette 1.25 miljoen kijkers tegenover Nelleke op NPO1. Daarna was het de beurt aan boswachter Arjan Postma die in het nieuwe programma Wie Overleeft Nederland BN'ers als Henny Huisman laat survivallen in Neerlands ongerepte natuurgebieden. Dat leverde mooie plaatjes en prangende vragen op.

Meer over