Kijkcijfers: 10 Jaar Ik Vertrek ook in tweede week een hit

9 augustus 2015 08:52 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot/AVROTROS

Tien Jaar Ik Vertrek blijkt een schot in de roos. Het was met 1.24 miljoen het best bekeken amusementsprogramma van de avond.

Ditmaal mocht Marga van Praag haar meest gedenkwaardige aflevering toelichten en de journaliste koos voor een behoorlijke tranentrekker. Van Praag was geraakt door het verhaal van Ronald en zijn vrouw Anneke die met hun vier kinderen naar een skidorpje in de rook van Salzburg vertrokken om daar een pannenkoekenhuis te beginnen. Helaas bleek moeder Anneke ongeneeslijk ziek en verloor ze na 1.5 jaar vol tegenslagen de strijd tegen haar kanker. Na haar overlijden besloten Ronald en de kinderen haar te eren door in Oostenrijk aan hun droom te blijven werken.

De familie Kramer blijkt nog altijd in Oostenrijk te wonen. Vader Richard heeft inmiddels een nieuwe vriendin die ook haar man verloren is. Na wat strubbelingen gaat het 't samengestelde gezin voor de wind.

Marga was zichtbaar blij met de goede afloop en wilde direct het adres weten van de familie zodat ze langs kon gaan.

En voor wie ook eens zou willen gaan buurten bij de Kramers...

NPO 3 scoort niet

Terwijl op NPO 1 een tranen trekkende aflevering van Ik Vertrek te zien was, waren de kijkcijfers van NPO3 de hele avond om te huilen. Niet één programma van de zender haalde de kijkcijfer top 25. Illusionist Troy scoorde op primetime zelfs slechts 80.000 kijkers. Daarna deed Paul de Leeuw het niet veel beter in Spion van Oranje. In deze behoorlijk flauwe Nederlandse speelfilm, goed voor 169.000 kijkers, speelde De Leeuw een dubbelrol met een moddervet Duits accent.

De film zat bomvol cameos van BN'ers, zo kwam Jort Kelder ook even opdraven... maar een rol in een eventueel vervolg lijkt er niet in te zitten voor de polderdandy.

Dutch Valley om te zoenen

Op de late avond trok NPO 3 een beetje bij. 258.000 muziekliefhebbers keken naar een verslag van Dutch Valley waar zowel Art Rooijakkers als Lauren Verster en Tim Douwsma voor opgetrommeld waren. Wat vooral opviel tijdens de lustrumeditie van het festival was de enorme diversiteit tussen de acts. Nielson, Jett Rebel, Jan Smit en de Golden Earring stonden allemaal op hetzelfde podium. Smit liet zelfs de wens van aanstaande bruid Ilona uit komen door haar voor het oog van duizenden een dikke pakkerd te geven die ook thuis te zien was. Over het geluid waren Twitteraars minder te spreken.

Gelukkig zijn er ook fans die genieten van de eenvoudige dingen in het leven...

Meer over