Kijkcijfers: 10 Jaar Ik Vertrek scoort uitstekend

Tien Jaar Ik Vertrek kwam overtuigend uit de bus als kijkcijferkampioen. 1.13 miljoen kijkers zagen de eerste aflevering van de jubileumserie.

Daarmee was het 't enige amusementsprogramma dat boven het miljoen scoorde. In deze speciale reeks blikken bekende Nederlanders terug op hun favoriete aflevering. Aan Paul de Leeuw de eer het spits af te bijten, zijn keus viel op de uitzending met Martien en Erica. Dit echtpaar uit Sassenheim vertrok in 2006 naar Frankrijk met hun twee dochters om daar een kasteel te verbouwen tot Chambres d'Hôtes. Op Twitter was het een feest van herkenning, met name vanwege de markante Martien.

Ook het thuisfront werd niet vergeten.

En dat de uitzending met Martien uitgerekend vandaag werd uitgezonden is vast geen toeval. Inmiddels leeft hij gescheiden van Erica in Amsterdam omdat hij er op latere leeftijd achterkwam toch meer voor mannen te voelen.

Canal Parade trekt weinig bekijks

Richard Groenendijk en Art Rooijakkers zaten klaar voor het hoogtepunt van de Gay Pride week: de jaarlijkse Canal Parade. In totaal keken 417.000 liefhebbers naar de 30 minuten durende samenvatting van de 3 uur lange botenparade. Daardoor waren lang niet alle tachtig deelnemende boten te zien, zeker niet omdat het gros van de zendtijd werd gevuld met gesprekjes en vooraf opgenomen reportages.

Tot slot was tussen de roze feestvreugde door ook ruimte voor wat droevige ironie.

Reageren