Kijkcijfers dinsdag 8 februari

De TV van gisteren: 1,7 miljoen kijkers voor gouden race Kjeld Nuis

9 februari 2022 10:18 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
Kjeld Nuis reed dinsdag op de 1500 meter naar een gouden medaille en dat leverde een hele mooie 1,7 miljoen kijkers op.
De wedstrijd werd tijdens de lunch verreden dus veel mensen thuis konden gemakkelijk even de televisie of laptop aanzetten om de tweestrijd tussen Nuis en Krol op het koningsnummer te bekijken. 

Behalve over de wereldprestatie van Nuis, was er ook veel enthousiasme over de hippe muts van TeamNL.

Er was ook een beetje kritiek, en wel op de NOS die heel veel herhalingen laat zien. 

Lees hier alles over de Olympische Winterspelen 2022

Married at First Sight

Het waren dinsdag vooral de actualiteitenprogramma's die boven de miljoen kijkers scoorden. Twee amusementsprogramma's die dat ook lukte waren RTL Boulevard en Married at First Sight. En daarin scoorde bruidegom Arjan wederom geen punten. Hij ziet het nog steeds niet zitten in de uiterst vriendelijke Maurice aan wie hij net zijn ja-woord heeft gegeven. Dit tot grote ergernis van de kijkers. 

VI Vandaag

Bij de talkshows deed VI Vandaag het alweer het beste met 897.000 kijkers. Op1 had er 820.000, BEAU 779.000 en M komt niet eens in de top 25 voor. VI Vandaag lijkt na een wat stroef begin, zijn draai helemaal te hebben gevonden met de juiste combinatie van actuele onderwerpen, voetbal en flauwe ongein. 

Koek & Zopie

De ongein bestond dinsdag vooral uit gast en oud-schaatser Ben van den Burg die in de jaren tachtig samen met René van der Gijp kortstondig het duo Koek & Zopie vormde en daarmee een bescheiden carnavalshitje had. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Meer over