Kijkcijfers: 2.44 miljoen zien finale Champions League

7 juni 2015 08:05 | kijkcijfers | Door Televizier

Op de eerste mooie zomeravond van het jaar zagen bijna 2.5 miljoen mensen hoe FC Barcelona met 1-3 te sterk bleek voor Juventus. 

De Champions League finale in Berlijn was behoorlijk spannend omdat de teams lange tijd aan elkaar gewaagd leken. Maar toen Barcelona vedette Luis Suarez de stand op 1-2 bracht en Neymar in de verlenging nog eens scoorde was de vijfde CL-overwinning een feit.

Minder kijkers Jopie Parlevlietshow

Het lekkere weer speelde de rest van de programmering behoorlijk parten. Het meest bekeken amusementsprogramma was De Jongens Tegen De Meisjes, goed voor 995.000 kijkers terwijl de show meestal ruim boven het miljoen eindigt. Ook de tweede aflevering van De Jopie Parlevlietshow werd minder goed bekeken. Vorige week debuteerde Jopie met 927.000 kijkers, daar waren er nu 722.000 van over. Jopie ziet zichzelf als de nieuwe Mies Bouwman, maar op Twitter deed de Rotterdamse koningin van de talkshow sommigen aan een heel ander buisicoon denken.

Jopie ontving rapper Gers Pardoel, Angela Groothuizen en Art Rooijakkers. Met twee presentatoren van Wie Is De Mol? op de bank, lag de grap voor de hand.

Vast onderdeel in de show is de kookrubriek waarin een gewone burger Jopie’s favoriete partyfood mag maken: gevulde eieren. Ditmaal was het de beurt aan de 57-jarige kokkin Henny en dat leidde tot grappen die tante Jopie zelf had kunnen maken.

Ik Vertrek scoort ook in de herhaling

Grote concurrent van Jopie was een herhaling van Ik Vertrek, goed voor 730.000 kijkers. De avonturen van het vermogende echtpaar Daan en Clasien stonden centraal. Ze wilden hun luxe Franse villa laten verbouwen tot een bed & breakfast en dat viel niet mee omdat Daan behoorlijk kritisch bleek en Clasien ook zo haar eigen ideetjes had.

Daan viel 25 kilo af tijdens de maandenlange, moedeloos makende renovatie. In eerste instantie was hij niet van plan ook maar iets zelf te doen, maar tijds- en gelddruk dwongenn hem uiteindelijk toch de handen uit de mouwen te steken… en minder kritisch te worden.

Clasien bleek op haar beurt een uitstekende manier gevonden de stress de baas te blijven. Frankrijk is niet voor niets een wijnland.

Meer over