Kijkcijfers: 2,5 miljoen zien PEC Zwolle Ajax vepulveren in bekerfinale

Underdog PEC Zwolle heeft de KNVB beker gewonnen door met 5-1 van Ajax te winnen en dat leverde SBS 6 geweldige kijkcijfers op.

Na de eerste helft stond het al 4-1 voor de Zwollenaren. In de tweede helft werd het alleen maar erger voor Ajax in de Kuip. PEC won de KNVB beker met maar liefst 5-1. Van tevoren gaf niemand nog een cent voor de kansen van PEC.

Maar nadat de eerste doelpunten voor PEC Zwolle vielen, hadden alle Twitteraars die niet voor Ajax waren een mooie avond.

Vlak na de aftrap gooiden Ajax-supporters vuurwerk op het veld, daardoor lag de wedstrijd een half uur stil en begonnen alle programma's van SBS 6 de rest van de avond een half uur later.

Ontvoerd

John van den Heuvel keerde terug met een nieuw seizoen van Ontvoerd en was daarmee goed voor 1,1 miljoen kijkers. John haalde een ontvoerd jongetje terug uit Suriname en dat leverde spannende televisie op.

Amstel Gold Race

Andere programma's die goed scoorden waren natuurlijk Divorce (1,6 miljoen) en Een tegen 100 (1,5 miljoen). Ook de Amstel Gold Race op Ned. 1 werd goed bekeken (1 miljoen). De enige Nederlandse klassieker die Nederland rijk is trok 1 miljoen kijkers maar werd helaas gewonnen door een Belg. Phillipe Gilbert won voor de derde keer en moest na afloop een biertje achterover klokken voor de sponsor.

Reageren