Kijkcijfers: 3,4 miljoen mensen zien Trijntje afvallen op Songfestival

20 Mei 2015 07:38 | kijkcijfers | Door Televizier

Ruim 3,35 miljoen kijkers zagen hoe Nederland in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival werd uitgeschakeld.

Trijntje Oosterhuis wist met het door Anouk geschreven nummer Walk Along niet voldoende stemmen van het overwegend Oost-Europese publiek te krijgen. 

Trijntje Oosterhuis roemloos ten onder

Het verlies van Trijntje zat er een klein beetje aan te komen natuurlijk. De laatste dagen ging het vooral over de kledingkeuze van de zangeres die na een weinig verhullende jurk en de nodige andere outfits uiteindelijk besloot op te treden in een broekpak met cape. Uiteraard vond twitterend Nederland daar heel wat van.

Maar naast flauwe grappen over gescheurde jurken en dikmakende broekpakken waren er gelukkig ook voldoende positieve woorden voor Oosterhuis die aangaf alles gegeven te hebben.

Humberto scoort Trijntje

Nadat duidelijk werd dat Nederland voor het eerst sinds twee jaar niet in de grote finale van het liedjesfestijn staat, barstte de strijd los tussen Pauw en RTL Late Night. Grote vraag was wie Trijntje als eerste live in de uitzending kon krijgen voor een reactie. Humberto Tan viel die eer ten deel. Jeroen Pauw zou Songfestivalkenner en co-commentator Cornald Maas aan de lijn krijgen maar de techniek werkte niet mee. Voor de kijkcijfers maakte dat niets uit: Pauw scoorde met 921.000 kijkers z'n best bekeken aflevering van het jaar. RTL Late Night, goed voor 1,13 miljoen, maakt waarschijnlijk vanavond een behoorlijke klapper als Trijntje Oosterhuis zelf aanschuift. 

RTL 4 onder het miljoen

Tot slot waren er ook programma's te zien die niets met het Songfestival te maken hadden. Toch hadden Mijn Leven In Puin en Herrie In Hotel Spaander te lijden onder het Europese muzikale geweld, ze scoorden respectievelijk 919 en 979.000 kijkers. Een week eerder waren dat er nog 1,19 en 1,32 miljoen. Gelukkig kunnen Herman den Blijker en Meneer Reimers rekenen op trouwe fans.

Lees ook:
Ons liveblog over de eerste halve finale van het Songfestival

Meer over