Kijkcijfers: 3.9 miljoen mensen zien eerste strafschoppenreeks WK

29 juni 2014 08:26 | kijkcijfers | Door Televizier

Ruim 3.9 miljoen kijkers zagen dat Brazilië bijna uit het toernooi werd geknikkerd door Chili. Na een spannende strafschoppenserie trok het gastland aan het langste eind.

Brazilië heeft gisteren niet alleen laten zien dat het te verslaan is, het land verloor al voordat de wedstrijd begon het respect van velen. Tijdens het indrukwekkende volkslied van Chili konden de Brazilianen op de tribune het niet laten op dwars door de nationale hymne van de tegenstander heen te fluiten. Deze actie haalde bij veel twitteraars het bloed onder de nagels vandaan. 

Scheidsrechters

Mocht Oranje de finale niet bereiken, hopen wij Nederlanders natuurlijk dat de ‘onze’ scheidsrechter Björn Kuipers de eindstrijd fluit. Gisteren werd duidelijk dat de Brit Howard Webb dit niet zomaar laat gebeuren, hij floot de wedstrijd Brazilië – Chili op uitstekende wijze. Op Twitter werd direct duidelijk dat Webb een geduchte concurrent is van de arbiter uit Oldenzaal. 

De Jongens Tegen de Meisjes

Het is niet verrassend dat de kijkcijferkanonnen op de zaterdagavond tijdens het WK voetbal niet zo goed scoren. Slechts 614.000 mensen keken naar de herhaling van het RTL 4-programma De Jongens Tegen De Meisjes. Niet iedereen was erg te spreken over de aflevering van gisteravond. 

Meer over