Kijkcijfers: 316.000 mensen zien debuut Nieky Holzken

28 oktober 2015 08:41 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 5

De nieuwe reallifesoap van kickbokser Nieky Holzken en zijn coach Sjef (foto) maakte haar debuut bij RTL 5. 316.000 mensen zagen de perikelen van de vechtersbaas.

Daarmee haalde Nieky het bij lange na niet niet bij concurrent Verslaafd! op RTL 4. Zo'n 1.37 miljoen zagen de eerste aflevering van het hulpprogramma waarin werd geprobeerd een 26-jarige man van zijn drugsverslaving af te helpen en dat ging uiteraard niet zonder slag of stoot.

Roy Donders & Nieky Holzken

Overigens is de dinsdagavond van RTL 5 een heuse Brabantse avond. Naast Nieky Holzken ging ook een nieuwe reeks Roy Donders Stylist van het Zuiden van start, goed voor 478.000 kijkers. Toch werd er vooral getwitterd over de Brabantse kickbokser en zijn markante familie. Met name zijn schoonvader/coach Sjef maakte indruk op de kijkers.

Hoogtepunt van de debuutaflevering was Nieky's manier om binnen een ochtend 3.5 kilo af te vallen zodat hij op gewicht was voor zijn geplande bokswedstrijd. Holzken ging eerst uitgebreid in een heet bad bomvol zeezout, daarna trok hij een thermisch pak aan wikkelde zijn vriendin hem als een mummy in beddengoed. In rap tempo verloor hij kilo's aan vocht, wat indruk maakte bij de mensen thuis.

Rijdende rechter en de treurwilg

Op NPO 1 deed de Rijdende Rechter het prima met 1.49 miljoen kijkers. Het was een klassieke zaak: twee ruziënde buren, een overhangende boom en veel venijn over en weer. Mireille en Joep baalden van de treurwilg van hun inmiddels verhuisde buren. Ze wilden hem per se weg hebben of bijgesnoeid, zonder daar zelf aan mee te betalen. Mireille bleek een stuk feller en mondiger dan Joep, viel ook de kijkers op.

En uiteindelijk bepaalde meester Frank,op basis van toezeggingen die Mireille in 2013 via Whatsapp had gedaan aan haar toenmalige buren, dat ze alsnog de helft van de snoeikosten moest betalen.

Pauw, Geelen en Bauer

Jeroen Pauw verwelkomde naast 807.000 kijkers onder meer Frans Bauer en scheidend tv-recensent Jean-Pierre Geelen aan tafel. Een groter contrast tussen de volkse, presenterende zanger en de eruditie Volkskrant columnist was amper denkbaar, maar het bleef gezellig. Frans gaf toe nog nooit één van Jean Piere's stukjes gelezen te hebben en Geelen deed op zijn beurt alsof hij de programma's van de zanger niet had gezien.

Meer over