Kijkcijfers: 473.000 voor reallifesoap van De Roelvinkjes

18 februari 2015 08:21 | kijkcijfers | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Naar de première van De Roevinkjes keken 473.000 mensen en om nou te zeggen dat die een mooie avond hadden, nou nee. De reacties op Twitter zijn genadeloos.

In De Roelvinkjes was te zien dat zoonlief Dave Roelvink drinkt. En drinkt. En drinkt. Dat ie daarna een kater had en dat ie verder niet zo gek veel onderneemt. Het was een en al ergenis voor de 473.000 kijkers. Een aantal dat niet goed, maar ook niet slecht is.

Gelukkig waren er wel genoeg grappen te maken over de Amsterdamse familie.

Buitenlandse Gevangenissen

Na De Roelvinkjes ging Jan Kooijman met Buitenlandse Gevangenissen: Hollanders in de Cel op de serieuzere tour. Hij bezocht o.a. een Nederlandse broer en zus die in Ecuador in de bak zaten omdat ze een portie drugs hadden vervoerd. Daar hoopten ze 15.000 euro mee te verdienen, maar dat werd 5 jaar cel. Ook Jan trok 473.000 kijkers.

De Nederlandse Ravi zat in Panama in de bak omdat hij (buiten zijn medeweten om) een paar videobanden met drugs erin richting Nederland probeerde te smokkelen. Vreselijk natuurlijk, al moet je dat wel in perspectief zien.

De Rijdende Rechter

Het best scorende programma op primetime was De Rijdende Rechter (1,5 miljoen) waarin meneer Baltus ruzie had met zijn buren omdat hij de bomen rond zijn huis wilde kappen en de buren niet. De bomen mochten uiteindelijk blijven staan, maar verder bleef iedereen boos en onaardig in Limmen.

Meer over